Jag fick en inbjudan till ett dop...

...men hade tyvärr ingen möjlighet att närvara, då det hålls liksom en aning avsides.
Men den söta flickan Anna, som ska döpas idag, får ett fint kort från mig och min vän Ingela.
Bilderna kommer här.
Kuvertet har en stämplad duva som fått lite rosa Perfect Pearls doftat över sig.
Det lilla hjärtat har samma rosa skimmer och är faktiskt bara lim från en limpistol. Jag har köpt en liten gjutform med plats för lite olika modeller, bland annat ett litet hjärta, som alltså fick sin plats på kuvertet med hjälp av limkluttar.
Jag fick användning av en ny stans från Memory Box. Det superfina hjärtat, som jag stansade ut i vitt självhäftande cardstock och blingade upp med pyttesmå glittriga vattendroppar. Dessutom finns en annan tolkning på det spirande hjärtat...
 
"A" på framsidan fick också en lite droppe.
 
Vänster insida har ett stort kors med en röd pärla och motstående sida lämnar plats för Annas namn, dopdag samt bibelord och hälsning. Troligtvis blir det Psaltaren 91:11
"Ty han ska ge sina änglar befallning om dig att bevara dig på alla dina vägar".
I princip alla lager är uppuffade med tunna häftkuddar som ger lite extra dimension.
Allt går i vitt och rött, glädjens och Andens färg i kyrkans värld. Och ett dop är ju en glädjens dag när Anden närmar sig dopbarnet på ett speciellt sätt.
Men nu färdigordat...här kommer lite bilder.
 
 
Hjärtat från Memory Box har ett störra rött hjärta bakom sig, som inte är helt och hållet kompatibelt, men jag tycker att det ser läckert ut att det vita hjärtat är trasigt och har något mindre och annan form är sin bakgrund.
 
 
 
 
 

Grattis Devla!

Min kära vän Devla fyller år idag, lördag, och jag har knåpat ett kort till henne.
Den här gången är det lila som är färgen, som ni ser.
Kortet är från mig och Ingela, min kära vän på jobbet.
Lite lurigt kort är det, eftersom man inte ser allt på en gång utan det finns, precis som på oss människor, en framsidan, en baksida och en insida.
Och som med oss alla, så har vi ett innersta som vi sällan visar till andra, eller kanske inte alls.
Likaså med det här kortet, så finns det en hemlig del som jag inte visar här, utan som bara är till för Devla.  ;)
Första bilden visar dock kuvertet.
 
Trevlig helg!
 
 
Insidan är inte heller alltid vad framsidan kan antyda...Men jag ville uppmärksamma att Devla är mån om att se trevlig, piffig och snygg ut...Dessutom matchar det hennes mans grattiskort från förra året. Zvonkos kort återfinns den 17 oktober 2013, under kategorin B-day cards.
Den lilla trekantiga fliken är själva låset på kortet. Hemgjort "notislim". Dessutom sprayat med ett ljusrosa glitter och även dekorerat med en glittrig "vattendroppe".
 
 
Det syns tyvärr dåligt, men det sitter två glittriga "vattendroppar" från Docrafts på de båda vänstra skrivplattorna, i "blommorna" mitt i stämplarna.

Grattiskort i efterskott!

Ska ska träffa Erica idag och då ska hon få sitt grattiskort, något försenat. Hon fyllde år den 2 Januari, men vi har inte hunnit ses efter det.
Vilket intresse hon har går knappast att ta miste på.
Blötembossad och infärgad med grönt, glittergrönt och guld lite "random", för att ge illusionen av fiskfjäll som ju skimrar på många fiskar.
Dessutom har jag köpt något som kallas för "diffuser", som man använder när man torrembossar med foldrar, och gör att hela papperet inte blir inmönstrat.
Kuvertet fick också lite fiskar.
Till detta ska läggas två underlägg med fiskar på, för övrigt samma firre.
 
Trevlig helg!
 
Hade velat få till en tjusig krok, men det blev i alla fall metrev  ;)
Det syns inte så himla tydligt, men de där embossade snirklarna har fått färg av guldglitter och grönglitter, och ska föreställa vågor i sammanhanget.
Ljusblått "Blingpapper"
Jag stansade ut med Spellbinders labelsstansar i två storlekar, la dem ovanpå varandra och stämplade.
Därefter skrev jag hälsningen och monterade med kuddar under båda brickorna.
Så fick den lilla fiskaren dra upp sin fisk ner i hörnet...
 

Rosenkransen ~ Ljusets mysterier

Jag hoppas att rubriken blivit rätt på det språk som står i kortet - tyska.
Den är inte skriven av Wikipedia, men nästan.
"Rose Rotzel ~ Geheimnisse des lichts"
 
Kortet ska jag ge till Marija och hennes man Mateo med dotter, som jag lärt känna i fredags. Alla nya bekantskaper det här året får svårt att mäta sig med henne. Hon är lika (okej då, nästan...   ;D...) trevlig och varm som sin syster Devla.  :D
 
Jag hoppas att hon och familjen ska tycka om det.
Inne i kortet, som jag inte fotat, finns böner till Rosenkransen ~ Ljusets mysterier på tyska.
Jag har valt blåa nyanser, då jag förknippar Marija med just den färgen. Det beigea bandet i juteliknande material får symbolisera det dagliga användandet av Rosenkransen, medan det blingiga, bestående av tre "diamantdroppar i korset blomstergirlanger samt de ljusblå skimrande banden får stå för det vackra i relationen till Gud.
Det embossade grova barkliknande mönstret får minna om de cederträd som Bibeln talar om i Libanon. Dessutom talar Bibeln om många olika träd och deras betydelse, inte minst Livets Träd.
Önskar er alla en god dag.
 
 
 
 
 
Utanpå kuvertet - samma embossade kors som på själva kortet, och som även är stämplat på ett glasunderlägg som Marija fått i present i fredags. :)

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0