Grattis Ingela!

Tänk vad tiden går fort, och det vare sig man har roligt eller inte.
Men nu är det hur som helst dags för Ingela att fylla år igen, och jag har gjort ett kort som får spegla hur livet kan arta sig.
Det finns plats för både glädje och sorg i hjärtats kamrar.
Det svarta är med andra ord en gnutta sorg från livets skuggsida, som man oftast gömmer, men visar ibland och för några få. Ingela har en fantastisk förmåga att finnas nära vänner i sorg, då hon lyssnar, stöttar, hjälper och södjer andra.
Men mest är livet ljust och glatt och får spira och gro. Rosorna finns där, och doftar ikapp med Ingelas härliga leende, smittande skratt och lusten till Livet.
Så finns de där små rankorna som just spirar lite försiktigt och som vill omsluta hela hjärtat. De ligger löst limmade och visar att livet självt tar sig fram utan att vi kan göra något åt det, och inte minst spränger de gränser och växer lite lagomt utanför...Där finns också små små daggdroppar och alla delar tillsammans, så bär hjärtat livet igenom.
 
Hålet på kortets framsida får representera det faktum att vi både bär sorg, glädje och hemligheter mest inom oss, men att det mesta förr eller senare tittar fram. Men det som framträder mest, är det som doftar gott av kärlek och omsorg och ömsint godhet från Gud.
 
Så varmt Grattis Ingela. Jag hoppas att du får en riktigt fin dag, trots att du i år fyller år på skärtorsdagen.
 
 
 
 
Skrivplattan har jag för fotningen gömt under en kritvit lapp, men i verkligeheten är den av samma färg som den cremevita bottenplattan och har dessutom en aning guldkant, och vilket bedrövligt liv vi skulle ha om vi inte hade lite guldkant i tillvaron.
 

Pass it forward...

Jag lät en liten utmaning ta plats på Facebook, som gick ut på att klicka Gilla och Dela på att föra lite godhet vidare. Fyra nappade och kommer att uppmärksammas på något sätt under året.
Nu är det dags för en liten gåva till Devla.
Hon är helt uppslukad av sina "hjärtor" - alltså, hjärtan, som hon tillverkar själv och hänger upp i sin arbetsplats Montern i Hertsöns galleria. Dessa kommer att kunna beskådes på ett nytt sätt från och med fredag den 25 april, så ni som bor i närheten...håll utkik...
 
Nåväl hon ska få en gåva med hjärttema, och det är MÅNGA....
 
Den uppmärksamme märker att jag ändrat något i utförandet. När jag såg fotona i datorn kändes det verkligen som att det saknades något, varför jag stansade ut ett vitt hjärta och fäste under notistraven med rosa hjärtan. Det blev mycket bättre så.
 
(Dock ska jag vara ärlig och erkänna att jag tjatat på henne, så att nu säger hon faktiskt rätt - hjärtan  :D...)
 
Tyvärr missade jag i fotningen att "döljalapparna" stack fram lite...
 
Lila blingdiamant.
 
Helhäftig stämpel...
 
 
 
Det rosa blocket är ett notisblock.
 
 
 

Victor ska döpas!

Jo men visst, en liten (liten och liten förresten...) gosse ska döpas på Påskdagen, och jag fick i uppgift att producera ett kort från hans morfar.
Det skulle finnas ett påsktema, så det fick bli den gula färgen. Annars har jag ju gjort röd/vita kort till andra dop.
För att texten skulle synas valde jag en mild grön penna och psalmverserna fick bli en mild dov grön färg de med. "På Dopdagen" är försiktigt stämplad med en liten skuggeffekt, då man stämplar två gånger och lite vid sidan av varandra. Kräver precision...
Inne i korset har jag fyllt i med en guldig stämpelfärg, men inte helt täckande utan med lite lätta penseldrag.
På bilderna och i vissa vinklar ser det dock silvrigt ut, vilket känns lite snopet.
En liten berlock i form av ett kors med en liten gul sten i mitten passade väl in.
Duvan fick residera utanpå kuvertet, stämplad i guld och lätt embosad i Bridalpulver.
 
 
 
Blixten krånglade, varför nästa bild är ljusare...
 
 
Här får morfar plats att skriva sin personliga hälsning.
Jag gillar hur läckert orangedoftande den gulaplattan blev när jag inkade kanten med "Mustard Seed".
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0