Kati 50 år

Jag fick en beställning på ett 50-års kort.
Tyvärr gick inte alla önskemål att genomföra, som en text till framsidan. Beställaren får istället själv skriva inne i kortet. Eftersom kortet är 4x12", blir varje tredjedel ca 10 cm, och det önskade var 12 cm på bredden.
Jag gjorde därför något annat som jag hoppas ska uppskattas.

Jubilarens lillebror kom till vår lilla byskola när jag nog gick i fyran kanske. Otroligt söt liten gosse. Sammetsbruna ögon som glittrade. Jag tror nog att alla tjejer blev förtjusta. Inte så att jag nu blev stormkär, men han var både snäll, glad och söt. Som ett kinderägg - tre önskningar i en. Han umgicks nog hellre med oss tjejer än killarna. Han var ingen fena i fotboll. Minns att han en gång skulle skjuta på bollen, och bollen for lite missriktat iväg åt ett håll och skon flög åt ett annat.  :)  Dock dröjde det inte så länge innan de flyttade till Luleå och med det avståndet förlorades kontakten. Undrar just vad han pysslar med nu...
Nåväl, det var en hoper syskon i deras familj. Väldigt trevliga allihopa. Minns att vi fick lära oss att baka ett speciellt vansinnigt gott bröd, och en gång när vi bjöds på middag var det svampsoppa. Jag som inte åt svamp i så unga år, minns särskilt en svart svamp, skuren i trekanter. Den påminde mycket om finsk lakrits, som är så där fast till sin konsistens. Gott var det hur som helst! En kul kortlek hade de också, som jag bara minns svagt, men som jag köpte för några år sedan, trots att jag inte vet vad eller hur jag ska spela med den. Ä jag knäpp, eller ä jag knäpp??

Javäl, jag hoppas att Kati får en trevlig födelsedag.


Till kortet då.

Det går i rött och rosa, är vikt på tre och modellen känner ni igen från tidigare kort. Men den här gången har jag gjort det lite annorlunda, då man öppnar det på höjden, om ni fattar? Annars ser ni det på bilderna.
Stämplade Grattis, men det syns tyvärr lite dåligt. Ringen och "K" på framsidan är embossade med Clear embossing, som får det att blänka. Detsamma gäller Grattis och 50 på insidan. Tyvärr var det svårt att få det tydligt på bilderna.
Första gången som jag har provat att sätta små blommor, och jag känner mig nöjd faktiskt. Sprajade silver över dem, men suck - det ser lite grått ut. Gjorde en till manöver för att bättra på silvret, och använde min Precious Moments - Parfym från Oriflame med diamantpuder. Sprayade försiktigt på framsidorna.
Band om ett ljusrosa organzaband runt hela härligheten.
Jag laborerade en del med framsidan och gjorde om min ursprungsidé, eftersom jag ville ha "K-brickan" och rosorna på varsin sida om framsidorna när kortet öppnades, för att det inte skulle se naket ut på ena sidan.

Hoppas att ni tycker om det.
Tack för besöket - titta gärna in fler gånger.

Hur tankspridd kan jag egentligen bli?

Det känns något störande att jag blivit så tankspridd. Inte alltid och hela tiden, men vissa saker gör jag utan att tänka på det. Tugga tuggummi och blinka, andas osv, tja, sånt går ju av sig självt, utan att hjärnan måste vara påkopplad.
Men igår - jisses Amalia...(undrar var det uttrycket kommer ifrån?)
Kilade iväg från jobbet i Hertsön med bil. Skjutsade hem en vän till Mjölkudden innan jag tankade bilen och begav mig till centrala staden för ett styrelsemöte, där jag är sekreterare. Noaks Ark. Vi hade mötet i Kyrkans hus, och strax innan vi skulle börja, fick jag låna en kollegas dator för att kolla min mail.
Jag är närsynt, precis som Knut - ja, ni vet, den där bofinken. Att läsa med glasögon på har aldrig varit att rekomendera till närsynta personer. Allt väl ännu så länge. Snabbt tillbaka till mötet där protokollet skrevs i en fiffig laptop direkt under sittande möte. Urskönt att kunna ha det så, då det sparar både tid och möda.
Nåväl, mötet led mot sitt slut och jag passade på att ta vägen via toalett innan avfärd hemåt. Var i princip på väg ut genom ytterdörren när jag plötsligt insåg att mina glasögon inte satt på sin plats på näsroten. Oj, vilken tur att jag märkte det innan jag for. Gick tillbaka till möteslokalen, bara för att finna att glasögonen var spårlöst borta. Letade igenom alla kläder, fickor, väskor, toaletten, köket...ja, ni fattar va!

Kände mig vid det här laget småsvettig. Kan jag ha åkt från Hertsön UTAN glasögonen...hmmm...nä, det borde jag ha märkt när jag skulle köra bil...men VAR VAR VAR, för att citera Povel Ramel.
Kände mig ledsen då jag bilade hemåt lätt kisandes. Hade ett sista hopp om att de skulle ligga i bilen, eftersom jag skrev upp hur mycket jag tankat, men icke sa Nicke. Ledsen, både för att jag hade glasögonen borta och jag inte ens visste var jag lagt dem, och ledsen för att blivit så tankspridd.
Ringde en kollega på morgonen och bad henne kolla skrivbordet i Hertsön, och gissa vad!?
Nä, där fanns inga glasögon heller.
Suck!  ;(
Men så kom jag att tänka på att jag ju faktiskt lånat en annan kollegas dator. Med Guds hjälp och en tandpetare skulle jag kanske ha glömt dem i hennes kontor, som för övrigt var låst när jag skulle åka från mötet kvällen innan. Fick tag i henne, men hon kunde inte minnas att hon sett dem på morgonen, men lovade att undersöka saken och återkomma.
Strax efter klockan tio ringde hon och kunde glatt meddela att de visst låg ett par glasögon på hennes skrivbord som inte tillhörde henne!

Jamen hur glad blev jag inte. Tänk att man kan bli så löjligt glad över en sådan enkel sak som ett par återfunna glasögon. Fick dem utlevererade dessutom till Hertsön av chefen.  :)
Unnade mig två semlor som lyx. Nu blir det svångrem resten av fastan...så gott det går i alla fall.

Trött hemma, fixa lite i datorn, klia kissen och så ett enklare pyssel. Litet noteringshäfte att ha i bilen. Titt som tätt behöver man en liten papperslapp i bilen att skriva på. Notesblocket fick ge upp några blad, som jag fäste med sticky strip tejpremsa. Det blev inte det mest läckra jag har gjort, mer som en test, så granska inte bilderna så förfärligt noga. Hade tänkt att torrembossa omslaget, men återigen hängde hjärnen inte riktigt med. Inna jag visste ordet av, hade jag redan satt tejpremsor och limmat fast metallhängaren. Suck!
Hängaren tog jag från en almanacka som hängt i köket, som jag skulle kasta bort, då den var från 2011. Sparade hängaren till denna lilla pryl.
Håll till godo. Kanske kan ni göra något själva med avlagda metalldelar eller annat "krafs".
Tack för besöket. Ha det fint tills nästa gång.Oljekort

Ledig hela dagen - jisses så skönt. Sovmorgon och en anings städning i köket. Borde ha varit duktigare, men jag är så förnicklat trött.
Gjorde ett kort till en examensfest. Har sett ett kort på youtube som jag funderat på tidigare, men hade ingen anledning att göra ett då. Nu passade det ypperligt.
Hon som tagit examen har utbildat sig till massös - eller kanske heter det massör, oavsett kön. Jag kan störa mig på att allt ska neutralisares. Ändelser med e eller a, för att visa på könet får inte förekomma, utan allt ska likriktas...suck...Men visst, det finns bra mycket värre saker att uppröras över, och det gör jag också. Det får dock bli en annan historia. Bloggen försöker jag i det längsta att hålla som en oas, i alla fall för mig.  :)

Ni ska få se bilderna på kortet. Inte det bästa jag åstadkommit, men kul att göra. Lärde mig också en läxa tills nästa gång.

Så; jag gjorde en liten "oljeflaska" med hjälp av rapsolja i en liten ziplockpåse. Vek ihop och la dubbelhäftande tejp i dubbla lager, för att slippa läckage. Första påsen jag fyllde hade hål, vilket jag insåg, när jag trodde att jag spillt olja på sipsen,från flaskan. Börja om från början alltså.
Hade helst velat hitta en brad som liknade en kork, men hade inte det, så jag stämplade dit en liten blomma istället. Fjärilen sitter på ett eget papper med tunna limkuddar. Plats för liten skrift vid sidan av "flaskan". Tipsade om ett "corney" rim: Nu är timmen slagen - nu vill vi ha massagen!
Jo, det rimmar om man inte uttalar det på rätt sätt alltså.   ;)
Modellen på kortet känns igen, men jag har tejpat ihop "bakbenen", eftersom jag stämplade välsignelseängeln lite över kanterna nere till höger. Egentligen har jag vänt kortet bak-och fram, då det vanligtvis ska vara oljesidan som är fram, men här tycker jag att det är roligare om den är på baksidan, så att man ser Grattis först, och få en liten överraskning när man vänder på kortet. Men det är ju en smaksak förstås.
Man kan ju också skriva något i stil med: Vid en nödsituation, punktera påsen!
Om hennes egen olja tar slut...en parallell till att krossa glaset.
Gud, vad svamlig jag är nu. Kanske för att klockan är över halv elva på kvällen?

Hoppas att ni gillar!
Tack för besöket - ha en trevlig helg och väölkommen åter!Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0