En fjäder i hatten Oskar!

:)
Efter att ha studerat i ett flertal år har han nu fått grönt ljus att arbeta som läkare. Men liksom vi i kyrkan har pastorsadjunkter (Nyblivna präster), får atläkare också något av ett mjukstartår.
Jag önskar honom allt gott och får väl hoppas kunna konsultera honom om det skulle behövas ;)
 
Jag har gjort en liten modell av doktorsväska, svart som sig bör.
Kortet är med i en liten lottningstävling och är gjort av en julklapp från min pysselförening.
Lite skojigt kort, ovant mig, men kul att prova på.
 
Väskan i svart cardstock med silvriga detaljer och en tag som skymtar till höger. Den är ca 7-8 cm hög. Väskan stängs med små bitar av kardborre och rymmer några små godsaker.
 
Från sidan kan man ana mer hur en riktig gammeldags doktorsväska såg ut.
 
 
En tag från julklappen.
 
Mer julklapp. Läckert papper, och vitt snöre. Inom snöret syns tre droppar. Kanske tårar...blod och svett kom inte med på kortet. ;) Mannen klippte jag på fri hans med lite marginaler. Jag skar ett hål i hattens bräm och fjädern av faner inkade jag i silver och limmade sedan fast i skåran. SÅ - En fjäder i hatten ska han ha efter sin bedrift.
Vänster insida pryds av vit gesso och en krusidullig schablon. När det torkat något drog jag över water color dust i lila. Sprayade lite vatten och lät färgen blöda något ojämnt. Resten skimrar vackert. Höger insida med hälsningen, där jag först textade Grattis Oskar, men då den utklippta gubben håller i ett glas rött skrev jag in Skål och med små bokstäver ovanför. Stjärnor i samma faner som fjädern inkades med silver de med. @ kändes som en sorts lek med ord :) Inte mitt mest sobra kort, men Oskar är ung och det här kändes roligt, skojigt och lättsamt.
 
Baksidan av tagen visar en massa rovor. Jag tänker att dels har Oskar pluggat i många år, många timmar och säkerligen långa tentor, så rovorna kändes helt rätt. Dessutom har han tider för sig.
 
 
 
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0