Pappas väska

Så här ser väskan ut framifrån. Glossy paper, en stämplad ek och blå natur.
:)

Rosetter i parti och minut

Vilken underbar semester!
Det har varit helt ljuvligt att vara ledig fyra dagar på raken. Visserligen var jag till jobbet idag, på gudstjänst,
och hjälpte till att bära en soffa - men det räknas ju inte till jobb.  :)
 
Jag har gjort några julkort och rosetter. Hela 54 stycken. Två gick sönder tyvärr, så de fick jag kasta. De här rosetterna ska säljas på marknaden de med. Antingen för att hängas i gran eller ris eller kanske vill någon använda de som en lyxigare kulklappsetikett. Baksidan har en blomformad skrivyta, från ett papper som färgats med kaffe. Jag har gjort 60 etiketter som är stora nog för att kunna rimma några rader på, dessutom några små, där bara hälsningen ryms. Nu har jag några fler julkort att tillverka, men sedan gäller det att göra en kort som ska över Atlanten, til baby Dylan. Det andra som behöver göras ska levereras den 6 december.
 
Pappa fyllde 78 år i torsdags, och jag var upp och grattade honom i går. Tillverkade då en liten väska, som jag bara fotade med min Iphone, så jag vet inte om det blir aå bra att lägga upp bild av här, men som ett nytt inlägg, så visar jag bilden i alla fall. Ingen märkvärdig väska. Precis för en CD-skiva.
 
Hoppas att ni tycker om rosetterna. De är sprayade med silverglitter, men tyvärr syns det inte så bra på fotona.
Det krävdes mer pyssel med dem än jag trodde. Många moment...
Stansar från Tim Holtz. Skära papper, limpistol x 3 gånger. Nål och tråd och sax, knyta, spraya...
 
 
 
 

Telefonsamtalet

Telefonen ringde.
Rösten sa:
Kom hem - Jag kan inte leva utan dig!

Jag ler fortfarande...

Grattis Elina!

Ja, min dotter Elina fyllde 22 år idag, fast rent tekniskt sätt så dröjer det ca 50 minuter till. Hon är född 22,58.
En liten guldklimp, som såg världens ljus på Bodens Lasarett 1990. 
Det var en spännande tilldragelse och jag var en mycket lycklig nybliven mamma.  :)
Jag är fortfarande lycklig för henne!
 
Förra året skickade jag ett stort kort till henne med varma stickade sockar, svenska gott godis och dollar till henne i USA.
I år fick hon en mindre gåva. Ett väldigt litet kort, som jag stoppade ner i en ask som jag knåpade ihop i går kväll. Gula varma nyanser. Pyssligt var det att göra asken, och jag blev nästan 100% nöjd. Borde ha gjort en provask först. Men nu fick ju Elina originalet istället!  :D
Asken hade kunnat innehålla en tablettask eller så, men nu lade jag dit fyra Trisslotter tillsammans med kortet. (Helt i mormors anda...)
Om någon dag ska vi äta en god matbit i stan och så ska vi köpa hennes present tillsammans, så får hon välja efter sitt eget hjärta vad hon vill ha.  
 
Men nu väntar nattens vila.
Här kommer bilderna på asken, som för övrigt är stor nog att rymma en kortlek eller ett paket cigaretter tror jag.
 
 
 

Några fler julkort...

...som inte setts förut.
Jag hade en märklig ork och lust att göra kort igår. Visst, jag borde ha gjort några andra också, till kommande födelsedagar, men ett gör jag ikväll istället.
 
Jag har gjort en del mindre kort som inte är upplagda här, men som blev fina.
Nu ligger jag bara 20 kort efter, till de som ska till marknaden. Men med lite tur får jag semester i slutet av veckan, och då kan jag sitta och pyssla. Ett generalfel i min verkstad, är att jag nu börjar vara i det stadiet, att jag måste leta efter allt. Hmm...borde städa upp lite innan jag gör fler kort med andra ord. fast det får jag göra när jag blir ledig. Jag har ju inköpt en begagnad rumsdelare, (IKEA), men 16 fack, där mycket får plats och lätt att få överblick dessutom. Längtar verkligen tills jag fått organisera och fått den på plats.
 
Det stora kortet med en Tomte, uppe till vänster, rymms precis in i ett Sverigekuvert och har embossade snöflingor. Efter det har jag färgat in med en skumsvamp och stämplat God Jul. papperet är ett glansigt fotopapper med viss struktur. Det är inte lika lättarbetat som Glossy Paper, som är typiskt bra till korttillverkning, men i gengäld var det lätt att få det där lite flammiga utseendet, som ger det hela en extra dimension. De två korten till höger om det, med Vise män och Krubban, har bilderna målats i akvarell av Gunnel Moheim. Dock har jag dragit över Antique Linnen...hm, undrar om det verkliegn stavas så...
det framgår inte helt och hållet, men alla bilder har fått denna nyans, vilket ger dem ett gammalt intryck, som jag verkligen gillar. Det liggande kortet med snögubbe har embossade snöflingor som glittrar en aning.
Nåväl, sluttramsat.
Här kommer bilderna.
 
 
 
 

Lyxigt Julkort!

Ja, nu har det gått ganska länge sedan jag bloggade om mina julkort. 
Jag har gjort några fler som jag dock inte lägger ut på bloggen, utan de kommer att finnas på marknaden.
Men så igår såg jag i en video på youtube att en kvinna, vars kanal jag prenumererar på, gjort ett läckert julkort och det ville jag prova på jag med.
Det måste till ett visst tillbehör, som jag inte tror att jag har, så därför tog jag den riktigt varan.
 
Det gick åt en del attiraljer.
Brunt cardstock till stommen. Silverpapper samt vitt papper på framsidan. Dessutom vellumpapper och mönsterpapper. SnöflingeStämpel som jag embossade i silver. En stans att göra vänster kant. Rund stans samt embossingfolder, band till rosett.
Insidan krävde vitt papper samt mönsterpapper. Till det två stansar i olika storlekar, samma form i vitt och silver.
 
Vellumpapper, påminner om ett stärkt bakplåtspapper, som är genomskinligt. Det syns bäst på sista bilden, där papperet lyses upp av ett tänt värmeljus bakom kortet, eller rättare sagt Inne i kortet. Jag var snabb att fota, och släckte sedan lågan. Tanken är att man ska kunna ha ett litet batteridrivet värmeljus istället.
Lite plats för en minimal hälsning under "God Jul", eller diskret på snöflingorna.
 
Hoppas att ni gillar det ni ser!
Kanske blir det sålt på marknaden...vem vet...
 
 
 
 

Suomi

Korten som levererades under dagen till deras riktiga mottagare var "succé". Det var de där privata som jag inte visat bilder på.
 
Men nu har jag gjort ett 60-års kort till en herre i Finland...nåja, han fyller först i slutet av december, men det var roligt att göra utan stress. Hoppas att hans syster blir nöjd med sin beställning. Jag ville inte stämpla Grattis, då jag inte har en finsk stämpel med grattis. Ingen finsk stämpel överhuvudtaget faktiskt.
 
Dekorränderna går igen sedan något kort tillbaka. Jag har verkligen fastnat för dem, men märker att de syns mer eller mindre tydligt på olika sorters papper.
Flaggan är ett nyligt köp från Göteborg när jag var dit i början av oktober.
 
Nu väntar snart en mumsig lasange med dottern.  Mums!
 
Trevlig helg!
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0