Oj, Eriks bok...

Mäh, jag har ju glömt att lägga ut Eriks bok på bloggen.
Så här kommer den också. Ganska lik Oskars. Den som tittar noga kan se att jag försökt att hitta papper som speciellt matchar vissa foton. Nu har man semester, och vad gör man - Kliver upp strax efter åtta i morse, bara för att notera att väderleksrapporten stämde. Regn och rusk. Kallt så det förslår, blåsigt. Det blev höstjackan fram när jag for till stan och full värme i bilen. Känns som sen september. URK!
Nåja, jag är ledig i alla fall. Alltid något att glädjas över. De första bilderna och den sista känns igen från tidigare. Erik, fick liksom storebror Oskar, även han en uggla. De här gossarna har väldigt fina betyg, och kommer att studera vidare. Jag hoppas att det ska gå bra för dem och att de kan få läsa det som de helsta av allt önskar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis Eleonora

Jag vill visa hela kortet som jag gjort till Eleonora i Märsta, och hoppas att hon/du hinner få kortet med posten inann hon ser det här på bloggen. Det var alltså det jag la ut här i går, men nu visar jag även insidan.
Hoppas att du får en riktigt fin dag i glada vänners lag och med hela familjen samlad. Ha det gott och hälsa alla!
Kram...

 

Nyinköpt

Ja, så underbart att få sova länge. Man blir ju lite stel i kroppen med åren, men när man sover till 10,40 känner man sig som "värsta" tonåringen. Till mitt försvar kan väl sägas att jag dock var uppe till nästan halv två på morgonen. Jag har tagit tag att snygga till köket en del, suckat över räkningar som ska betalas, tvättat en maskin tvätt, som väntar på att hängas upp, blivit bortbjuden på jättegod middag. Tack Marja!
Så har jag gjort ett kort, med papper från det nyinköpta i torsdags. Rosa ljusa nyanser och ett fint randigt band i vitt och beige. Guldskimrande papper som jag fick lös tillhalva priset. Tror att jag köpte 8 eller 10 ark 12". Alltid bra att ha. Tulpanen känner ni igen från andra alster. Jag älskar den verkligen, och för att passa till papperna så fick den bli rosa. Bara lite bling i form av små rosa halvpärlor.
Men nu är det bäst att hänga tvätt så att jag kommer mig i säng i rimlig tid. Ha det fint allesammans!

 

Glad Midsommar!

Ja, så blev det äntligen helg och midsommar. Tre härligt lediga dagar så här en vecka innan semestern börjar på allvar. Jag åkte med en god väninna till Piteå igår, och inhandlade rikligt med cardstock, lite mönstrade papper och så några stämplar mm. :)
Jag har varit ganska sliten och trött och inte orkat pyssla på ett par dagar, men nu blev det en ask. Tyvärr inte som det var tänkt, men jag tar nya tag med det under min ledighet. Jag har gjort en enkel ask med plats för gott, eller kanske små noteringar, Bibelord eller annat nyttigt. Den går i sommarfärger, vitt, grönt och gult. Enda blinget är en liten guldgul pärla i blomman, men det kändes ganska lagomt. Solen värmer jorden och livet är härligt. Den lilla tösen som jag skrev om tidigare, får komma hem idag, frisk. Det känns härligt att få sådana goda nyheter när man just har vaknat. Snart vankas middag i glada vänners lag. Extra roligt är att min son är hos mig nu och kommer att äta med oss. Hjärtat slår några extra slag bara därför. :)
Till alla er andra önskar jag en riktigt glad och trevlig midsommar!

 
 
 
 

Gud är god!

I går hände det sig att en liten tös på bara 14 månader hamnade i en damm hemma på gården där hon bor. Hennes ena storebror och mamma fann henne , drog upp henne och påbörjade en räddningsaktion. När ambulansen kom andades den lilla själv, men var medvetslös. Vi var många som bad för henne, på olika håll i Sverige och också i andra länder. Jag är säker på att Gud hörde vår samstämmiga bön, om att ge henne tillbaka helskinnad. På lasarettet i Sundebyn beslöt man att söva henne, för att ge kroppen en bättre chans till läkedom, men i natt började hon vakna till och röra på sig. I morse gjorde man väckningsförsök, som föll väl ut. Hon har öppnat ögonen vid något tillfälle, och fått välling - hon sög så ivrigt och hungrigt, att kanske skulle hon storkna. Ännu tills i morgon kommer hon att ligga kvar på IVA, men sedan flyttas till annan avdelning, med lunginflammation som enda påföljd.
Jag gläds verkligen med hela familjen, släktingar och vänner. Gud är god, så god att det förslår. Den lilla tösen har fått vila i Guds famn under några korta ögonblick, som för familjen måste ha känts som en evighet. Jag kan inte låta bli att tacka Gud, och samtidigt undra om hennes själ alltid kommer att känna igen och komma ihåg samhörigheten med Gud under de där stunderna. Kanske är det så att bara hjärnen glömmer, medan själen alltid bär på både doften av Guds famn och avtrycket av Hans händer.

Efter en dag i solen...

Det har varit en härlig dag ute i solen. Visserligen fanns det moln på himlen, men den var trots det klarblå och inte vid ett endaste tillfälle gick solen i moln.
Jag bevistade Notviksdagen i trevligt sällskap. Deltog i en femkamp, där mitt lag Lilla Bodilla drog det längsta strået. Dock skadade jag min nacke en del, då grenen Längdhopp med simfötter skulle genomföras. Efter landningen på ett graciöst, eller kanske gracilöst hopp på 1,6 meter, då utan ansats, kände jag att nacke fick sig en knäck. Några goda vänner till mig hävdar likt dårar, med sin envishet att det hör till åldern, och att det är ett bevis på ålderskrämpor.
Nu är inte jag ett dugg rädd för att åldras. Jösses, vad skulle ett år till ha för betydelse, men jag har ju en kort bit till 50, så kanske kanske kanske ligger det något i vad de säger.  ;)

Trött blev jag då av solens gassande, och det har tydligen GraceE också erfarit, vilket bilden ganska tydligt visar.
Nyss satt hon på sin stol i köket och stirrade på mig med smala ögon, och jag kan ana att hon tycker att det är dags att sova i sängen.
Några sena kvällar som jag haft, har jag funnit att hon gått dit och lagt sig en bra stund innan jag lagt mig till ro för natten. Ja, hon sover i mitt rum, och går ogärna dit ensam. Sötkissen!
Hon vet inte om det än, men i morgon ska Alfred bada henne.  :D

Men nu är vi trötta hela bunten, och när jag kryper ner i sängen kommer jag att dofta gott av en parfym som jag bytt til mig i kväll. Helt enkelt underbar!

Escale à Portofino från Dior.

Mums!

Get your Kicks... eller...Man går in i väggen...

Jag jobbade en lång dag idag, och snabbade mig hem för en kort middagsrast. Blev frestad att ta en tur in till Kappahls och Kicks rea som just börjat. Kicks blev första stopp trodde vi, men stannade till i en klädesbutik just innan den eftersökta. Minns inte ens vad den hette. Jag kikade runt lite medan min väninna gick vidare till Kicks, i jakten på lite skönhet på burk.  ;)

Affären ligger i Strand galleria, som håller på att byggas om och man måste gå en omväg ner i källaren. Väl färdigtittad gick jag vidare mot Kicks, och fann att väggen mellan de båda affärerna bestod av tunna spånskivor, och blev smått förvånad av att se att man skurit ut en dörr just vid entrén till Kicks. Märkligt tänkte jag just innan jag svängde in till butiken. Jag blev oerhört förvånad då jag inte kunde komma in i butiken, då det på mitt ansikte satt fast en glasvägg, som både var i vägen för min framfart, och som nu även lät ganska illa.
Den tidigare glasklara och rena väggen var nu kladdig efter mitt ansiktsfett!
Naturligtvis stod en man lite längre bort och glodde ganska dumt på mig, vilket i och för sig inte var så konstigt eftersom jag också mycket riktigt kände mig oerhört dum.
Jag hittade den riktiga öppningen in och med glasögonen fettiga och på sned gick jag in i butiken, varpå jag såg några figurer längst inne och den ena ropade: Hur gick det?
Jag Borde ha svarat; Inte alls! Det tog tvärstopp!
Men då tänkte jag inte på det, utan svarade, fortfarande väldigt förvånad och smått omtumlad, att det gick bra.
SÅ tänkte jag att sånt här händer bara mig, men min väninna lugnade mig och sa att hon också gör sånt här.
Inte konstigt att vi trivs så bra ihop. Vi är båda två lika knepiga!

Nåväl, slutet gott - Allting luktar gott!

Halva priset på parfymen jag suktat efter i ett år, typ.
Jennifer Anistons Eau de parfume.

Ha det gott, dofta gott och sov gott!

Kolla gärna den här länken:
http://www.tradera.com/zutter-hornstans-round-it-all-auktion_342942_158079741


Marja

Jag var trött efter jobbet igår. Kom hem strax vid 21.
Bloggade ett längre inlägg och ett kortare, men har sparat en godbit tills idag.
Min goda vän Marja fyllde år. Hon uppvaktades med två kort och present av mig och en vän från jobbet, Ingela.
Om jag inte i hastigheten tar miste heter Alfabetet English Rose, med ca 5 cm höga bokstäver. Jag har stansat i samma lila papper som textrutan, embossat med clear embossing.

Trevligt!    :D

Marjas äldsta son fyllde år samma dag. Vilken present egentligen, att föda barn samma dag som man själv fyller år.  :D

Här ser ni korten i alla fall.
Ha det skönt ute i sommarsolen idag.
Själv ska jag umgås med en hoper barn i fotbollsskolan på IFK Luleå.

Oskars bok del II

Tänkte bara lägga ut lite förtydligande bilder på Oskars bok.
Så ser ni lättare hur den är utformad. Det är gångjärn som är "osynliga".

Jag har tidigare skrivit att den tog ca 12 timmar att åstadkomma.
Jag tar gärna upp beställningar, men det kommer ju att kosta en slant förstås, och jag behöver få god tid på mig, att hitta papper som passar ihop med korten.
Boken är 5" x 7" = ca 13 x 18 cm

Anomymus!

Jag blev uppringd av den ena rektorn på Hertsöskolan i morse strax innan kl åtta.
Hon berättade att någon anonym har mailat till henne och hennes andra rektorskollega att en anmälan till Skolinspektionen föreligger, men först ville denne anonyme ha ett yttrande, kanske, eller bara meddela rektorerna vad som ligger i planerna.

Mitt brott mot skollagen skulle vara den, att jag välsignat besökarna under skolavslutningarna i torsdags och att detta alltså strider emot skollagen.
Det har aldrig varit min mening att utsätta rektorerna för något som kan resultera i en anmälan. Det är ju dessa två som står som ansvariga för mitt uttalande.
Det jag gjorde var att önska för alla i kyrkan, det bästa jag visste.

Må vägen komma dig till mötes,
Må du alltid ha medvind,
Må solen värma ditt ansikte,
Må regnet falla mjukt över dina ängar, och tills vi möts igen
Må Gud hålla dig i sin hand.

Att jag sa ordet "Gud", steg denne anonyme till huvudet.
Det är tråkigt att behöva säga det, men jag lyder inte under skollagen, och i min kyrka tog jag mig friheten att INTE välsigna, men däremot önska något vackert och önska välgång över de församlade.
Jag minns inte exakt om jag sa att man gärna får ta till sig det, eller låta bli, men om någon vill ge mig en gåva, och jag inte vill ha den - då kan jag ju bara ignorera den. Varför bli arg och upprörd?
Jag fattar det inte?
Under så många år som jag hållit i skolavslutningar, har det aldrig yppats ett enda ord i stil med att någon tagit illa upp. Jösses, att ateister ska försöka sig på att kontrollera vad kyrkans personal får säga i sina kyrkor.
Det är otroligt löjeväckande, men tillika skrämmande, att kyrkans personal på så många ställen köper det.

Som sagt, jag har inte gjort det i akt och mening att skada rektorerna, men hur kan jag låta bli att yppa dessa värdefulla ord. Som lekman och Icke-präst, får jag inte ens nedkalla välsignelse över andra, men att önska någon välgång är inte samma sak. Skollagen säger att vi inte får be, inte välsigna och inte läsa trosbekännelsen.
Vad är detta för bakbinderi av yttrandefriheten?
Vilken lag gäller som den högst bestämmande?
Hur är det ens möjligt att icketroende får diktera lag och krav för en kristen kyrka?
Nu är det dags att vi lyfter av oss oket, rätar på våra ryggar och våra stå upprätta och deklarera vår tro.
Det ska vara slut på förföljelserna av oss kristna.

Den som inte vill ta del av vår kristna tradition och vår kristna tro kan lika gärna låta bli att gå dit, som en sorts kontrollant. Gud förbjude att de kanske blir förändrade av att höra ordet GUD. Tänk så hemskt att de då måste ge upp ett liv utan mening.
Men frukta icke, ni otrogna, vi kommer att fortsätta att be för er frälsning, och vi kommer aldrig att sluta be för kristenheten och dess utbredning, både i Sverige och i världen.
Till detta ska tilläggas att vi från tid till annan ber för hela Hertsöns innevånare i vår kyrka på söndagarna, och ibland även andra dagar, detta trots att de inte ens är närvarande. (He he...)

Så till denna "ynkliga stackars människa", som inte tycks ha annat för sig än att gå till kyrkan och spela in mitt tal och sedan uppröra sig...jag hoppas att du snart ska bli befriad!

Guds Frid till var och en av er och den Ömma Moderns förböner är min önskan för natten.

Oskars studentbok

Jag gjorde en bok till min gudson Oskar när han tog stundenten i veckan, ja, den 5 juni.
Jag visade bara pärmen här på bloggen, men visar nu alla sidor. Ingen revolution direkt, men mera rolig för familjen kanske.
I runda slängar tog den 12 timmar att tillverka, med tillägg för visst tankearbete och tillskärning av sidor och gångjärn emellan sidorna. Det gick mer än en rulle dubbelsidig tejp, så ni kan ana vilket arbete som ligger bakom.
Ha en god dag!
Alfreds examen.

Jo, min son, Alfred slutade 9:an nu i kväll. Han har blivit så vuxen till sitt utseende, och både hjärta och hjärna har vuxit till sig.  <3
Nästa stora event för hans del blir väl studenten om tre år.
Jag jobbade och höll tal i kyrkan. Det blev kort och koncist, tror jag, med en efterföljande applåd. Avslutade med en irländsk välsignelse - där orden låter som en önskan tillmottagaren.

NSD fotade mig vid 4:ornas avslutning, får se om jag kommer med på bild i papperstidningen. Jag skojade och sa att jag ville vara i stor bild på framsidan.  :D

Men även om jag inte hamnar i tidningen, så lägger jag ut bilder här den sena timmen till trots.

Det är från flera olika kort.
Alfreds examenskort med tittlucka, ett studentkort, ett 40-årskort, ett annat födelsedagskort.
Lite fler bilder från avslutningen ser ni också. Man vinkar till sin syster, fotas med sin mamma, fikar, får betyg, . Fick kittla honom till slut för att få en riktigt fin skrattbild. Tja, vad kan jag säga - en mamma måste ta till alla knep hon kan ibland...men jag älskar hans leende, särskilt när det glittrar till i ögonen också.  ;)
Till helgen väntar ett stort projekt med att göra en bok.  :)

Hoppas att ni gillar.

Natti natti!Håll ut vänner!

Jag kommer att lägga ut bilder på fler kort som jag har gjort idag, eller vänta, i går. Klockan är snart 00.40, och det börjar bli dags att sova. Sista kortet kändes som att hela det blev snett, vint och krokigt, men det kanske ser bättre efter en natts sömn.
Men klara är sonens grundskolekort - han slutar med andra ord 9:an i morgon kväll, så ett studentkort, ett 40-års kort, ett till födelsedagskort. Väntar gör ett till sådant samt en studentbok. Hörde att den första jag gjorde, som delades ut i går, till min gudson Oskar, var uppskattad. 
Man glädjer sig och tackar!  :)

NNåväl, bilderna kommer nog inte förrän på fredag, eftersom torsdagen blir lite hektisk, och jag dessutom suttit i hallen på en pall med laptopen i knat i några dagar, sedan en säkring brann och min router la av. Förhoppningsvis får jag hjälp på fredag och förhoppningsvis är det inte trasig, utan bara vettskrämd.

Ha det gott allesammans!

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0