Ingela 50 år - Grattis och Tack för festen!

Min mångåriga kollega Ingela fyller 50 år i morgon, den 17 april.
Festen hölls dock igår, men stor familj och desto fler vänner, god mat och fantastiska tårtor mm.
Redan i höstas gjorde jag "kortet" till henne, och äntligen fick jag ge henne det.
Det har många fasetter och jag ska försöka mig på en beskrivning. Papper från Maja design, en massa olika stämplar, blings och charms.
Först ut är alltså det jag gav henne och i slutet visar jag kortet som hennes familj beställde.

Nuförtiden, och egentligen är det väl knappast något nytt, så räknas ytan mer än grunden. Men utan grund finns heller ingen möjlighet för ytan att fästa. Ett grattiskort är mest bara yta, men Ingelas ”kort” har en stark grund att stå på. Insidan är viktigare än ytan ~ Med grattishälsningen, vingar och ett kors på ett hjärta. Ett natthimmelsblått skimmer leder vägen.

Den lilla flaskan med guldflagor som påminner om hon att är dyrbar som guld, korset i pärlemor visar att hon funnit vägen till himmelriket, genom Jesu offer. Ratten påminner om att hon låter Gud råda…ett ofta använt visdomsord myntat av henne själv: Då var det inte meningen! …Men hon tar själv gärna rodret i vardagens sysslor.

Flaskan med silver – Tala är silver men tiga är guld. Ja, Ingela har fått gåvan att tala rätt ord i rätt tid, när hon möter människor i sitt arbete och säkert i andra sammanhang också. En fantastisk gåva från Gud. Hon har kärleken till Gud i sitt hjärta och Anden fyller hela hennes själ. Anden, som ger henne inspiration ibland annat trädgården och i köket.

Audrey Hepburns citat: For beautiful EYES…

Att odla, och piffa ligger henne varmt om hjärtat, och många vackra tårtor har hon producerat genom årens lopp, och Tv 4 gjorde ett missval förra året. Hon bakar mycket, både matbröd men också fikabröd och bjuder till vänner, då hennes dörr alltid står ”öppen”. Favoritmaten ”när katten själv får välja” är fisk, men hon lagar mycket god och vacker mat.

 

Ingela hjälper till och är inte rädd för att spänna musklerna, skruva dona och greja när det behövs. En gammal vacker dörr har fått en ny plats i hennes hem för några år sedan, trots att den blev sluten från ett förråd inte mindre än två gånger.

Men annat lockar också, snabba bilar, tung högerfot, MC, sommar, bad och mycket sol. På ”gamla dar” har hon börjat att sticka, och kanske genom hela livet har hon sjungit och det har varit många resor runt om i världen, främst till USA, dit en resa var planerad men pandemin förstörde den trippen. NU har hon ett nytt mål...Att köpa ett elpiano och lära sig att spela.

Ingelas hjärta är fyllt av kärlek till många, inte minst sina syskonbarn, som ofta får mysa med faster och moster. Men trots att de är många många finns det alltid plats för fler, vilket det genombrutna hjärtat vill visa. Det är dessutom lite trasigt i höger nedre kammare, och det är en passande bild för att hjärtat inte är tillslutet.

Piffig och ärtig till fest. Jodå, Ingela tycker om klänningar och att klä sig snyggt.

Som man kan se finns det bara en sko på kortet, för kanske eventuellt möjligen finns det någon därute som har hittat den andra skon och kommer med den till henne, men även om det inte skulle vara så, är Ingela ändå fullt kapabel att stå på egna klackar, vilket hon ofta gör. HÖGA klackar

 
Både jag och Ingela älskar figurer från Wolliw Tree, och jag köpte henne den här vackra asken.
Till den stansade jag ut två olika typer av hjärtan, här i vitt och gröna nyanser. 
 
Här är färgerna mer naturtrogna.
 
Lockets insida...
 
Jag textade en uppmaning från Ingela...
 
Många hjärtan blev det...
 
Det var många många hjärtan som hittade vägen ner i asken med hälsningar från familj och vänner. En extra karamell för henne att spara.
 
Bordet i entrén. Där låg också hennes gästbok som det skrevs flitigt i.
 
 
Så kortet från familjen...
Den här stora stämpeln köpte jag för egen räkning just till henne, men då jag gjorde det ni just tittat på, hoppades jag att jag skulle få en beställning, och mycket riktigt kontaktades jag av en av hennes systrar. Men först ut är kuvertet...
 
För att kunna använda den vackra stämpeln behövde jag göra ett specialkuvert. Det här gjorde jag av ljusbrunt läderpapper. Sånt papper har jag visat förr, och det är ett tåligt material som även tål att tvättas. Jag skar till det, blötte ner det, knölade efter bästa förmåga och blåste det torrt med verkstadsfönen. När jag vikt till det inkade jag det, mest runt kanterna men även inom mitten. 
 
Jag stansade två skölar som jag lade omlott. Textade och la en blodröd bling. Det vackra bandet knöt jag till en fin rosett.
Baksidan fick två gammeldags knappar, som ofta kunde ses inom det militära.
 
Några lager av en mörkare nyans av läderpapper. Brads och ett jutesnöre fullbordade looken.
 
Här är den underbara stämpeln som så matchade Ingels långa hår. Jag färglade med akvarellpennor i olika nyanser...lite slingor. Hon ser lite naken ut, (Se sista bilden) och det är inte Ingelas grej att klä sig alltför naket. Därför fick jag klippa till en blus, svart med blommor i mönstret, som syns på kortet. Hårslingorna klippte jag ut och lade ovanpå blusen.
 
Övre insidan med tre bilder som på olika vis definierar vem Ingela är. Hon älskar barn och har många många syskonbarn och tom syskonbarnbarn. Många är de dagar och nätter dessa telningar har fått sova över hos henne, men önskemat mm. Innan jag visste att festens färgtema var grönt, målade jag hennes blus i grönt :).
Hennes fasta tro på Gud och som den bedjande kvinna hon är, fick handerna en självklar plats i mitten. En vacker våningstårta på silverskimrande fat fick visa en annan del av henne. Samma tårta som i mitt kort till henne.
 
Den "röda tråden" som löper under bilderna har hjärtan invävda och jag fick trixa en hel del för att få till bilderna så att några av dem syns mellan bilderna. Här syns också det otroligt vackra linnepressade vita cardstocket. Vackra embossade kanter på plattorna.
 
Nedre delen av insidan rymmer hälsningen från familjen.
 
En duva släpper små diamanter i olika storlekar. Blått vackert lite fransigt band och dubbla plattor.
 
Duvan i pärlemor med några diamanter. Just devan är en av bilderna av Anden som kristna håller högt.
 
Den som räknar diamanterna noterar att det är 7 stycken. En större, för mamma, sedan mindre för syskonen. Papperet har embossade slommor och jag lade blingsen mitt i dessa blommor. Det var liiite jobbigt, eftersom jag är en sån som vill att det ska se jämt och lika ut, men här hamnade de på ett mer udda sätt, även om det stämde med blommorna. :D
 
Här ser ni hur stämplen ser ut...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0