Änglar på övertid

Ja, vad kan jag säga. En enträgen begäran fick sitt bönesvar sent i går kväll. Jag städade julfint och kollade av datorn med lite chatt. Tände ljus och mös med julmusik av Jill Johnson. MEN när jag i morse gick in i köket kvart över åtta, brann ljusen i köksfönstret fortfarande i sina ljuslyktor. Här pratar vi om stora feta blockljus med en lång brinntid, men som på mina sömntimmar brunnit ut till nästan inget. Hur kunde jag glömma dem? Ja, säg det. En lampa lyste i fönstret och tog antagligen min uppmärksamhet, eller inte alls, eftersom den alltid lyser under den mörka tiden på året. Jag vet inte vad som är värst - att det hände eller att det faktiskt hände IGEN?! För det är tredje eller fjärde gången det hände. Visserligen var jag inte personligen ansvarig för att ha tänt en av gångerna, utan dottern.
Änglar på övertid - javisst. Man säger att katter har nio liv, men de kanske har nio skyddsänglar istället.  :)

God morgon!Inga mästerverk direkt

Jag är medlem i en förening som heter Noaks Ark, som har en lokalavdelning här i Luleå. Jag är sekreterare i styrelsen och vi jobbar med att sprida information om hur hiv smittar, hur aids uppkommer, hur man kan skydda sig osv. Dessutom finns stödverksamhet, för de som redan blivit drabbade samt deras anhöriga. Det är ett viktigt arbete och varje år den 1 december uppmärksammas sjukdomen. Nu är det alltså dags igen, även i år på Lillan i Luleå. Jag gjorde några tags som de medverkande ska få med sin gåva. Kritvita tags med en utstansad Red Ribbon på. Fick några över och passade på att göra lite julklappstags. Som jag skrev - inga mästerverk direkt, men det inte så pjåkigt ut i alla fall. Min favorit måste bli den blåa, med snöstjärnan. Vilken tycker du själv?
Det är lika kul varje gång jag får använda min Crop a dile.   :D
Jag bytte till julgardiner i köket mellan jobb och möte. De andra gardinerna la jag i en hög på köksgolvet i väntan på tvättkorgen. Gissa vem som hittade dit?  :) Lilla söta kissemajagummanlisalotta...hhrmm, ja GraceE alltså.
Ha det fint, och tack för att du tittade in på bloggen.

(Ser nu att jag verkligen inte är någon mästerfotograf...)

1:a Advent

Efter en ordentlig sovmorgon har jag plockat en del i kartonger och städat i mitt vardagsrum. Nu är där adventsfint, i väntan på granen, som inte ska in förrän några dagar innan jul. Men mot alla mina tidigare regler, har jag satt fram min Willow tree krubba. Den är så himla fin. Jag köpte den i tre omgångar för att ha råd. Vise männen inhandlades för några år sedan på 70% mellandagsrea.  :)
Bilden visar dock bara den Heliga familjen och lite djur samt herdar.
Den andra bilden med ljus och änglar är lokaliserad på vardagsrumsbordet i ett gammalt plättjärn som jag fått i arv efter min mamma. Det ser mysigt ut och jag njuter. Änglarna som syns är en fin gåva av Eleonora och Kenth i Märsta. Den sista bilden visar Madonnan och så Edelweiss, som också den är en gåva från Eleonora, Bertil och Kenth för några år sedan, då jag fyllde år. Jag har i så många år beundrat Eleonoras ängel Ellen, och så fick jag äntligen min alldeles egna och personliga ängel.Men värre är det i hallen, men skräp som ska ut i morgon, och så måste köket få en ansiktslyftning. Kvar att göra är också adventsljusstaken.
Jag har aldrig förr varit så här tidig med att ordna inför julen. Men INGA tomtar ännu!

Ha det fint i advent!
Vi ses...

Kul länk

Jag fick den här länken av Elina.
http://www.diylife.com/2011/06/13/fathers-day-crafts-countdown-shirt-napkin-fold/
Samma som skjortkortet, men i annat material.
Det här kan ju användas i många olika sammanhang.

:)

Ha det fint...

Med julen i sikte

Det blir en lugn jul i år, och för varje år drar jag ner på julpyntet. Gran blir det dock definitivt. Nu har jag ju gjort ett stort antal julkort och har länge haft ett gott öga till en idé jag fick på nät. Har sedan letat en mall och har till slut hittat en, som dock inte skulle vara till en sådan här. Det blev långt ifrån perfekt, eftersom jag hastigt gjort i princip på fri hand det röda och vita. Jag tror inte att det framgår, men det vita papperet har ett mönster som dessutom skimrar. Den är hur som helst tredimensionell och jag tänker att den går att hänga upp eller sätta fast i en krans. Men den behöver absolut mer dekorationer. Storleken är som min hand på höjden. Liten och nätt med andra ord.

Men tiden drar iväg och jag ska snart natta.
Kull att du stannade till här på bloggen.
Ha det fint!

Happy Birthday Elina

Finally!

How long haven´t I wanted to post theese pictures on my blog.
My darling daughter turns 21 tonight. 10.58 PM. She had a pretty quick ride out, and I was very happy then, and I´m very happy now. It´s amazing how fine she turned out. Not because of her, but because of me. But I did my best, most of the times I think, and I´m so happy for everyone who praises her for her kindness among other things.
I´m so Proud that you are my daughter and I love you.
You made me something that no one had ever done before - you made me a Mom.  :)

Ok, ok, I´ll stop bragging now, and show the pictures of The Card...
To make this card you´ll need 4 A4 sheets. The size of the card is A5, and in the last three pictures you´ll see how you can put the card on display in "two" different ways. The first way lets you look at it from three different angles. Pretty neat.
It dosen´t show that much, but the letter E and 21 on the front is really sparkly, and of the same kind as on Eleonoras pink bag. Inside the card is lots and lots of pearls.
As always - I hope that you´ll like it.
Thanks for stopping by.


I väntan på i morgon...

Man väntar ivrigt på att Elina ska få sitt paket. Tullen har haft paketet i fem dagar.  ;(
Man blir både ledsen och irriterad. Men det måste ju i alla fall vara framme på måndag.
I morgon kommer bilder på henns kort att ligga på bloggen. Riktigt urfint kort. Det bästa jag gjort tycker jag själv, till och med bättre än syrrans kort när hon fyllde 50 år.
Idag har jag varit riktigt pigg och tvättat en maskin tagit reda på minst tre stycken. Vikt och hängt. :D
Sedan spelade jag musik i mobilen och hörde plötsligt Sissels ena julsång.
SÅ...det blev ett nytt julkort. Samma princip som Elmiras/Tinas dopkort. Ganska enkelt till sitt utförande, men jag gillar det. Stämpeln på baksidan av kortet är en present från Elina, efterosm hon tycker att jag borde stämpla mina kort med unikum stämpel, eftersom de är unika. Hon tycker att jag ska börja tillverka och sälja också, men det kräver ju att någon vill beställa av mig. Det skulle ju vara himla kul förstås. Jag har ju fått en del sådana uppdrag redan. Ibland ser jag dagen efter eller efter några dagar att jag vill göra någon liten ändring i korten, och ibland lägger jag ut sånt på bloggen, inte alltid dock. På pappas kort har jag skuggat ner kanterna på några av alla papper, och på själva skrivytan. Det blev Mycket bättre så.

Nåväl, jag hopaps att ni tittar in i morgon och kollar in Elinas 21-års kort. Det ska bli spännande och se om ni gillar det.
Ha det fint och sov så gott,
BodilDop

En ny dag har börjat och jag avslutade gårdagen vid pysselbordet likaväl som jag började den här. Klockan är 00.49 och jag har tillverkat ett rosa dopkort till Tina, som döps i morgon. Det ska bli roligt att få följa hennes väg fram till det heliga vattnet.
Jag provade en ny variant av kort, som påminner om ett annat, men som sagt helt nytt. Rosa för hela slanten, snudd på. Hoppas att ni tycker att det är fint. Hennes namn och dopdatum ska skrivas på framsidan och på baksidan ska hälsningen stå. Kronan är en stämpel från Tim Holtz och "På Dopdagen" kommer från Skogstokiga.
Min lilla ärkeängel Grace kommer från Michaels i OK.
God natt!

Amerikabrev modell XL

Jag blev bara så himla glad när jag gick till Icaposten för att hämta ut en vunnen traderaauktion, och såg att det var ju ett Stort brev från Elina istället. Kunde inte komma snabbt nog till jobbet så att jag kunde slita upp det och granska innehållet. Inte blev jag besviken inte!
Där fanns förutom snask till Alfred, fyra fina stämplar. En som jag inte visar upp här, men väl, de andra tre. En liten present i efterskott - En helt otroligt söt liten ängel. Under den står texten Blessings, som betyder Välsignelser.   :)
Dessuom två stämplar som jag önskat mig från Michaels. En med texten: Jesus is the reason for the season, alltså Jesus är anledningen till helgen, och så en bild av Den Heliga Familjen i stallet. Jag provstämplade redan på jobbet, innan jag ens fått av mig alla ytterkläder.  ;)
Här nedan syns tre tags, eller fyra, för två sitter ihop för att rymma familjen, Jag tänker mig att måla baksidorna snyggt och skriva julklappsadresser där, och så ser man bilden på insidan. Kanske blir det lite bling också, men nu ville jag få visa upp dem. Tack för att du tittade in på bloggen. Ha det fint tills nästa gång.

Veteranralley

Jag har varit riktigt trött i helgen och under en längre tid faktiskt, men när jag satte mig vid (s)crapbordet i kväll kände jag mig märkligt mycket piggare. Jo, det ser ut som en katastrof, men jag röjer det en annan dag. Nu var det bara roligt att få skapa lite. Jag har sett några nya kort på webben som jag vill prova, men det som tog upp min tid idag hittade jag under lunchsurfandet.
Men jag vill också visa en mindre kopia av bokmärket, och ett hyfsat tråkigt julkort. Det skulle ha blivit ett annat, men jag skalade av det, då det blev konstigt pga ändrade mått från min sida.
Det stora kortet här är gjort på ett 12" papper, men jag tror att det kanske gör sig lika bra med ett 8" papper.
Pappa ska få det här, då han fyller 77 år den 22 november. Det lät som att han uppskattade skjortkortet som han fick till farsdag, men han sa det inte rent ut. Kanske var det bara en förhoppning från min sida...nåväl, jag hoppas att han blir i alla fall lite impad av det här, även om det i vanlig ordning är ganska sparsmakat. Hade det varit till en kvinna skulle jag ha blingat till det lite där texten ska stå, men nu känns det överflödigt.
Jag tar också med ett extra kort på flaskposten, där jag bigade ner själva fickan, så att den nu hänger närmare flaskan.

Tack för att du tittade in och ha det fint tills nästa gång...Flaskpost

Jag blev för en tid sedan tillfrågad om jag kunde göra en påse till en flaska Whiskey som ska till en blivande 65-åring. Jag började skissa, skära till papper och provvika, men kände mig så pass osäker på att kunna göra något som fungerar till en så tung flaska. När jag sedan hittade en ficka som hängs på flaskhalsen kändes det som ett bättre alternativ. Visserligen syns flaskan på långt håll, men kändes ändå trevligare.
Jag ville inte överdekorera, och det syns väl kanske också att det är en herre som ska få gåvan.
Mannen heter Granlund i efternamn och jag ville uppmärksamma det något. Han trivs ute i skog och mark och har också gett namn till ett motionslopp här i Luleå som heter Granlunken.   :)

Hoppas att ni gillar det ni ser. Det var inte ett dugg svårt att göra den här utstyrseln, snarare busenkelt.
På de första bilderna ser man överdelen av kortet sticka upp.
Ha det fint...

Enkelt julklappspyssel

Efter en smått kaotisk morgon, som blev både stressig och inte, så gjorde jag ett tips till en julklapp. Jag tror dock att man kan göra en mindre storlek utan att det gör något. Jag har använt ett papper som är 8x8", alltså ca 20 cm i kvadrat. Man viker enkelt och tejpar fast på något enstaka ställe. Liten dekoration till detta och sedan är det klart. MEN, så enkelt var det inte trots allt, för när jag skulle fodra den så misslyckades jag lite, då tejpen fastnade på fel ställe.  ;( Hrmpf...jag fick vacker ta fram saxen och klippa till en del.
Jag ska prova att göra några i mindre storlek, 6x6" papper.
Nåväl, nu vet jag i vilken ordning jag ska göra nästa gång.
Hoppas att ni gillar det ni ser. Det tar bara någon få minut så är en fin liten klapp i hamn. Ska man dessutom ge bort en bok, så är det ju superfint att kunna sticka fast den i boken.

Till nästa gång - ha det fint!

Uppiffning av två tidigare kort

Jag ville piffa till två kort som inte kändes helt färdiga tidigare.
Dels var det kortet med ett hemligt K, som numera även innehar en gördel, som jag stämplat för att få "gammal handskrift" på samt lagt lite infärgade kanter på.
Men också Farsdagskortet, som kändes naket på någåt vis.
Därför gjorde jag ett svart bakstycke och la dessutom till ett till ljust ark där jag skrev texten på nytt.
Nu snyggare.

Då sonen bor hos mig den här veckan och jag jobbar en del kvällar, försöker jag få ihop lite kvalitetstid med honom.  :D  Helgen kanske kan ge extra tid till både honom och pyssel. Jag har hittat en del nya idéer som jag nog kommer att prova.

Känner du dig sugen på att beställa kort av mig, så går det bra att lämna en kommentar med dina kontaktuppgifter. Bloggen är modererad, så dina uppgifter stannar givetvis hos mig.
Lev väl tills nästa gång och tack för att du stannade till.Farsdagskort

Efter en lång arbetsdag och en sen middag (19,30) med Alfred :D fick jag tid över att prova ett nytt kort.
Jag har i ärlighetens namn försökt mig på det här kortet för säkert ett år sedan, men lyckades inte. Kan väl inte säg att det här är perfekt, men ganska bra. Ser nu att fickan smälter in i "skjorttyget". Man kan dock se var den ska befinna sig, tack vare den skimrande mellanblå näsduken. Det här är gjort till min pappa. Han är inte särdeles förtjust i sånt här "krafs", så det finns väl ingen anledning då att vända in och ut på sig själv för att göra det urfint. Ganska sparsmakad, precis som han är, så jag tror att han kommer att uppskatta arbetet trots allt. Fast nu när jag tittar lite närmare på bilderna så är det frågan om att en fluga hade gjort sig väl under kragen. Fast Alfreds rekomendation är nog så god: Men det är väl inte som morfar med fluga...
Så skulle jag försöka att skriva fint, och så ser det ut som att en 12-åring har skrivit. Suck...

GraceE gjorde en smygning, som ni märker på den sista bilden.  :)  Hon är ju bara För rar ibland...Abstinens!

Jag har hittat två websidor med fullt av roliga idéer för kort. Skulle helst av allt sätta mig genast och pyssla, men nu ska jag städa ihop och sedan packa paketet till Elina och sedan blir det väl bingen igen. Nu väntar en vecka av kvällsaktiviteter av olika slag, så det dröjer väl till helgen innan jag får pyssla kort igen. Försöker hinna innan i alla fall, för det är Farsdag den 13 november och jag ska göra ett Skjortkort till pappa och hinna skicka till honom.
Bilderna här under är från ett kort jag gjorde till Stefan när han fyllde 60 år. 
Håll utkik i bloggen efter fler kort. Försöker satsa på att göra något i morgon.

Ha det fint tills dess.

Nattmacka, salttugga...

Jodå, andra tar sig en salttugga fram på småtimmarna. Jag...jag pysslar.
Det var riktigt roligt, fast timmen blivit så sen. Hittade ju några filmer på youtube som gav merskam.
Är inte 100 nöjd med pappersval och så, men känner ändå att det här fungerar fint ihop. Färgerna blev lite ljusa. Allt skiftar i ljusblått och ljusgrönt. Ett kort med en hemlig "lucka". Ganska kul.
Natti natti. 01.25

Nyfiken Grå

Jahapp, så har jag fått lite lystmäte igen då. Har jobbat frenetiskt mycket många kvällar och har varit ruskigt trött och därför inte orkat skriva eller pyssla heller för den delen.
Idag har jag jobbat på griftegården hela dagen med att servera fika till sörjande och samtalat med några av dem. Det är alltid trevliga samtal som blir vid sådana här tillfällen som Allhelgona. :)
Jag ser fram emot att få jobba fler sådana här dagar kommande år.

Men så till pysslet då. Har haft lite idétorka och inte heller hittat några roliga kort på nätet, så jag gjorde en liten förpackning till en pralin eller kanske ett smycke, som jag hittade på en rolig sida: http://www.mychicnscratch.com/

Där finns mycket inspiration, i alla fall för mig.

Men så tänkte jag få inviga en stämpel från Skogstokiga, som jag införskaffat. Det tog lite klurande till för att komma på nåt vettigt. I vanlig ordning är mina kort ganska sparsmakade. En enkel ljusrosa roett fick vara enda utsmyckningen på framsidan, förutom att jag stansade ett hål i det rosa papperet och lade en bild på tomtens släde innanför. Insidan är klistrad med limkuddar och ger flerdimensionellt intryck.
GraceE kände sig en aning försummad och kom och ville vara med hon också, vilket tydligt framgör på en av bilderna. Hon är verkligen en charmig liten tös.  :)

Jo, jag gjorde ett oerhört enkelt kort till några trevliga herrar som hjälper mig att byta däck på bilen höst och vår. Inte mycket för världen, men ganska kul bilbild och så tycker jag att den svarta basen passar med alla cirklar, som påminner om bildäck.
Nåja, hoppas att ni tycker om det ni ser.
Ha det fint i helgen.

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0