Änglar på övertid

Ja, vad kan jag säga. En enträgen begäran fick sitt bönesvar sent i går kväll. Jag städade julfint och kollade av datorn med lite chatt. Tände ljus och mös med julmusik av Jill Johnson. MEN när jag i morse gick in i köket kvart över åtta, brann ljusen i köksfönstret fortfarande i sina ljuslyktor. Här pratar vi om stora feta blockljus med en lång brinntid, men som på mina sömntimmar brunnit ut till nästan inget. Hur kunde jag glömma dem? Ja, säg det. En lampa lyste i fönstret och tog antagligen min uppmärksamhet, eller inte alls, eftersom den alltid lyser under den mörka tiden på året. Jag vet inte vad som är värst - att det hände eller att det faktiskt hände IGEN?! För det är tredje eller fjärde gången det hände. Visserligen var jag inte personligen ansvarig för att ha tänt en av gångerna, utan dottern.
Änglar på övertid - javisst. Man säger att katter har nio liv, men de kanske har nio skyddsänglar istället.  :)

God morgon!Inga mästerverk direkt

Jag är medlem i en förening som heter Noaks Ark, som har en lokalavdelning här i Luleå. Jag är sekreterare i styrelsen och vi jobbar med att sprida information om hur hiv smittar, hur aids uppkommer, hur man kan skydda sig osv. Dessutom finns stödverksamhet, för de som redan blivit drabbade samt deras anhöriga. Det är ett viktigt arbete och varje år den 1 december uppmärksammas sjukdomen. Nu är det alltså dags igen, även i år på Lillan i Luleå. Jag gjorde några tags som de medverkande ska få med sin gåva. Kritvita tags med en utstansad Red Ribbon på. Fick några över och passade på att göra lite julklappstags. Som jag skrev - inga mästerverk direkt, men det inte så pjåkigt ut i alla fall. Min favorit måste bli den blåa, med snöstjärnan. Vilken tycker du själv?
Det är lika kul varje gång jag får använda min Crop a dile.   :D
Jag bytte till julgardiner i köket mellan jobb och möte. De andra gardinerna la jag i en hög på köksgolvet i väntan på tvättkorgen. Gissa vem som hittade dit?  :) Lilla söta kissemajagummanlisalotta...hhrmm, ja GraceE alltså.
Ha det fint, och tack för att du tittade in på bloggen.

(Ser nu att jag verkligen inte är någon mästerfotograf...)

1:a Advent

Efter en ordentlig sovmorgon har jag plockat en del i kartonger och städat i mitt vardagsrum. Nu är där adventsfint, i väntan på granen, som inte ska in förrän några dagar innan jul. Men mot alla mina tidigare regler, har jag satt fram min Willow tree krubba. Den är så himla fin. Jag köpte den i tre omgångar för att ha råd. Vise männen inhandlades för några år sedan på 70% mellandagsrea.  :)
Bilden visar dock bara den Heliga familjen och lite djur samt herdar.
Den andra bilden med ljus och änglar är lokaliserad på vardagsrumsbordet i ett gammalt plättjärn som jag fått i arv efter min mamma. Det ser mysigt ut och jag njuter. Änglarna som syns är en fin gåva av Eleonora och Kenth i Märsta. Den sista bilden visar Madonnan och så Edelweiss, som också den är en gåva från Eleonora, Bertil och Kenth för några år sedan, då jag fyllde år. Jag har i så många år beundrat Eleonoras ängel Ellen, och så fick jag äntligen min alldeles egna och personliga ängel.Men värre är det i hallen, men skräp som ska ut i morgon, och så måste köket få en ansiktslyftning. Kvar att göra är också adventsljusstaken.
Jag har aldrig förr varit så här tidig med att ordna inför julen. Men INGA tomtar ännu!

Ha det fint i advent!
Vi ses...

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0