Underbara ledighet!

Visst har det varit underbart att vara ledig och ännu finns tid kvar till avkoppling.
Snart stundar kvällen i glada vänners lag  :)
 
Men så här på årets sista dag och timmar, har jag hunnit med en beställning på ett Trettondagskort.
Det är av tradition den dagen då de vise männen anländer till den Heliga Familljen.
Jag valde blingpapper och glansigt papper, tillsammans med det rustika ökenfärgade papperet.
Det kändes ganska lämpligt, då de dels färdats långt på dammiga vägar, och dels bärandes exclusiva gåvor.
Bilderna blev knappast lysande, då batteriet stod på rött, och vise männen syns i vitt, med kamraternas skuggor i svart. Hoppas att ni ändå kan se något av dessa herrer.
 
Nu återstår bara att piffa sig och putsa till hemmet, med disk och en tvättmaskin som ska hängas.
Sedan....   :D
 
Vill önskar er alla Ett gott slut och ett ljuvt inträde i det Nya året 2013.
 
 
 
 

Allt som skulle göras...

De sista skälvande minutrarna av 23 december.
Grisen är inte slaktad, fisken inte lutad, sillen inte inlagd, syltan inte syltad, inga goda hembakade mjukkakor har gräddats, varken mimosasallad eller legymsallad kommer att stå på mitt julbord.
Men vi kommer att ha mina goda köttbullar, efter mammas recept. Mums! 
Jag och Elina gjorde 412 stycken igår, men kvar finns nog 375 nu skulle jag tro.  :)
Julen är räddad, matmässigt sett. Ja, fast lite prinskorv brukar slinka ner. Jag minns mammas goda små rackare med bacon lindad runt om, och så tandpetare för att hålla fast härligheten. Hennes sparrisomelett, som jag undvek som barn, men sedan kom att uppskatta. 
Årets saffransbullar tillverkades under eftermiddagen, med god hjälp av Elina. Hon kommenterade själv att dessa var godare än de hon gjort tidigare...gissa varför...  ;)  Min deg!
Granen är klädd med god hjälp av både Elina och Alfred. Rött och silver detta året. Inte den vanligaste kombinationen, men det är snyggt. Blomsterlandet sålde granen - Rödgran-  för 199:-
Jag kapade toppen minst två decimeter, ändå är den hög. Det är inte alls en perfekt gran, men den är riktigt fin. Man får spana lite efter stammen. Fin nertill, så det är svårt att få plats med alla klappar.
Den stora bocken som syns är nyinförskaffad från en kollega som före jul sålt bort delar av ett hem. Nu pryder den mitt vardagsrum tillsammans med mammas gamla bock och den lille.
Men nu, blir det en God Jul till oss alla. En välsignad jul.
Sköt om er, släck alla ljus som brinner, så att inte brandkåren måste göra det åt er.
 
Natti...
 
 

Besökskort

När man ska gå bort på middag är det alltid bra att ha en gåva till värdinnan. Av någon anledning så ska alltid gåvan överräckas just till värdinnan. Artigt och trevligt.  :)
Jag   älskar den här fina änglastämpeln. Insidans stämpel har varit större, men då jag har två stycken, har jag klippt isär för att få mer användning av dem. Här finns ett exempel på ett Värdinnekort.
 
Trevlig kväll!
 
 

Avtackning

Jag vill bara visa ett kort, till en kvinna som ska avtackas under morgondagen. Jag visste att färgen skulle gå i något lejongult eller liknande. Det blev orange, gult, brunt , guld och lite koppar. Ganska nöjd måste jag säga. Perfect pearls runt kanterna på framsidan blev mer än jag först tänkt mig. Det där pulvret har en märklig förkärlek för att sprida sig, men det blev riktigt bra ändå. Frontpanelerna har fått ett lyft i två olika lager, men det syns inte så bra på fotona.
Dörren är en stans från Sizzix som jag fick hem nyligen. Blommorna på insidan är stämplade i Spicy marmelade, Distress Ink. Andra inks är Old paper, Vintage photo och Walnut stain.
Egentligen "är" inte "K" brun och orange, men jag ville trots det göra varma fägtoner på kortet.
 
Ha de...
 
 
 
 
 
 
 

Utan tradition

Det här kortet bär inte på några traditioner, men själva stämpeln är underbart söt. Ja, det tycker i alla fall jag.
Det är roligt att försöka måla själv också. För den med otränat öga, ska det föreställa en rödhake. Inte som Vår Herre skapat den, men det bästa jag kunde.
En stämpel finns på insidan också. I mångt och mycket ett vitt kort.
 
Ha en god dag!
 

Man borde faktiskt sova...

...när mörkret faller på.
Jag är rent så trött att jag känner mig lite yr.
Men efter att ha vilat på maten tog jag itu med att rensa upp på mitt arbetsbord. Och minsann...trots att timmen blev sen tog lusten överhanden - Jag Måste göra ett kort.
 
Måste också bara få dela den glada nyheten att jag fick sälja 85 kort på Julmarknaden samt dagen efter.
Nu finns bara 13 kort kvar av de som jag knåpade med så flitigt.
Nåväl, på marknaden visade jag ett gammal kort, från förra året, som jag skickade till Elina i USA, och flera tittade på det och ville tom köpa det.  :)
Också Marja, som hjälpte mig att sälja, föll för det.
Jag visar det kortet först, sedan kvällens. Det framgår inte helt och fullt, men duvan mitt fram är embossad med clear embossingpulver, och sedan sprayade jag med silverglitter. Det röda papperet har jag kört genom en embossingfolder och därefter bara lämnat, medan de gröna bitarna är körda genom samma folder, men sedan har jag sandpapprat embossingen, och fått fram den underliggande färgen på papperet. En till dimesion så att säga.
Natti natti...
 
Framsidan på Elinas kort
 
...och baksidan...
...och stängt med midjebandet...
 
Ja, och så årets upplaga...som dock inte är dubbelsidigt, mer än att jag gjort en skrivyta bakom mittdiamanten.
 
 
 
 
 
 
 

Julmarknad 8 december 2012

Jahapp...så ilade man iväg som en pil till Hertsöskolans matsal och packade upp på bordet.
Tyvärr fick jag inte ett bord vid en vägg, så att jag enkelt kunde sätta upp min fina banderoll, utan pysslade fast den mot bordet. Men annars var det en fin plats. Jag fick lite hjälp av Elina, pappa och min väninna Marja, som såg till att hålla min butik öppen när jag var tvungen att åka till jobbet. Tack!  <3
 
Bilderna är inte knivskarpa, men jag visar dem ändå, för den som vill se lite.
Man skulle lätt kunna tro att jag är släkt med kungen, för jag, likt honom, är en mästare på att se knepig ut på kort. Suck...Det värsta är ju inte att jag ser ut så på bild ibland - utan att jag faktiskt SER ut så...Jösses!
 
Nåväl, jag fick sälja en hel del kort, och en kvinna tyckte att jag borde ha en egen lokal och sälja.  :)
 
Kanske fick fler upp ögonen för mina kort och vill beställa.
Jag har kvar julkort, etiketter och rosetter, om någon skulle vilja köpa på sig några. Just nu kan jag inte visa bilder på dessa, då jag får hem dem först under morgondagen, söndag.
bodil.eden@gmail.com eller 073-8552976
Nu blir det snart natta, för en tös som varit borta hemifrån 12 timmar. Trött...
 
Tack till alla kunder!  :)
 
 
 
 
 
 
Kungen och Jag...
 

 

Grattis Finland 95 år!

Ett Grattis till vännerna i öst!
Jag har både vänner och bekanta från grannlandet, och mina barn har dessutom 1/4-dels blod som flyter på finska, vilket de har sin farfar Pentti - Benkt att tacka för.
 
Ha en god dag!
 
 

Första Advent

Jaha, så har veckorna släpat sig fram men samtidigt susat förbi. Den som lyssnat noga har kunnat höra de lätta vingeslagen.
Jag har förvisso tagit fram adventstjärnan i morse och ställt den på sin plats i vardagsrummet, men ljusstaken får vänta till kvällsteet.
Ska bevista två gudstjänster under dagen, den andra med kör. De avslutar med att sjunga Otto Olssons "Advent".
Jag har sjungit den själv vid ett flertal tillfällen och brukar sjunga med lite tyst från bänken när jag hör den. Den är så enormt vacker.
 
Men nu ska ni få se de sista julkorten som jag pysslade ihop under gårdagkvällen, efter att ha varit ute på stan - i kylan - med Elina.
Hon behövde handla och jag passade på att göra mina inköp samtidigt. Ny kudde tex.
 
Jag får önska er alla en riktigt God första advent och en fortsatt lugn resa fram emot juldagen.
Hos mig kommer inte flitens lampa att lysa klart, men visst blir det julfint så småningom. Gran och lussekatter. Pepparkakorna kommer nog från Anna eller kanske Nyåker i år. Annars brukar jag alltid baka egna.
Men (mammas) köttbullar blir det några kilo av. Mums!
 
Ha det fint!
 
 
 
 
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0