Ett gossebarn

Ett litet gossebarn såg dagens ljus fram på höstkanten. Ja, flera gossar föddes väl, men bara ett som jag känner lite så där personligen. Han har fötts in i en stor och varm, både familj och släkt. En familj som inom kort kommer att utökas till bristningsgränsen.
Han ska nämligen döpas i början av november, och moster har beställt ett dopkort i turkost.
Som "tur" var hade jag ju sådant papper hemma, och lite prickigt band, så att gossen när han blir större kan härleda från vem kortet kommer. Moster I är nämligen "galen" i prickar.  :)  :D
 
Nå, slutpratat nu. Natten kallar runt hörnet. Tankarna vandrar till Mike och hans familj i Wellesley, som lär klara ovädret Sandy bra, men alla de där andra stackarna som blivit evakuerade. Usch!
Tänk att det farligaste vi har i Sverige är huggormar och ett och annat åskoväder, som ter sig som en västanfläkt jämfört med Sandy och andra stormar.
 
God natt...eller kanske är det god morgon för de flesta av er.
 
...Kortet saknade något, och till slut kom jag på vad det var...ni ser det på de två sista bilderna.
 
 
 
 
 

Äntligen Blogg...

Oj, vad tiden går fort ibland.
Som när jag har mycket att göra, och dessutom är trött när det ska göras. Eller när man vill göra sånt som är roligt.
DÅ minsann tar tiden slut på en gång. Men i natt ska jag njuta, fast jag inte kan veta om det.
Vi ställer ju om klockorna till normaltid igen. Just den här natten älskar jag mer än alla de andra. Sooooova länge!
Ahhhh...
Håller som bäst på att runda av kvällen så att jag kan få lägga mig. Sommartiden säger 22.36, men i min hjärna är det bara 21.36.  :D
 
Men innan ögonlocket sluter sig till ro, ska jag lägga upp några bilder på ett kort som är en beställning.
Jag har gjort några fler kort också, men som jag inte lägger upp här, då de har en ganska personlig karaktär till speciella tillfällen. Det här kortet ska ges till en man och jag fick tillfälle att använda den vackra eken, som jag stämplade i en grå nyans och sedan fäglade med Walnut Stain och Peeled Paint samt Pine Needles.
Det vita papperet skimrar lite lagomt och lyfter kortet en aning. Stämpeln kommer från samma sorts serie, med nallar, som på det senaste tomtekortet. Ursöta och små!
Flera lager papper och det mörka gröna har en tät och fin linnestruktur som jag "älskar", och det framträder tydligare när det bruna har en grövre struktur.
Insidan fick ett grönt sidenband med liten rosett och ett embossat M. Papperet är det bruna och sedan clear embossing, som gör att det ser tjockt och blankt ut.
Jag "scorade" kanterna med tre rader på varje sida. Sobert, och det räcker som dekoration tycker jag.
Hoppas att ni gillar.
Sov gott...
 
 
 
 

Tomtefar

Efter en tröttsam och inte så lite jobbig vecka, med en släng av ryggskott tog jag en välförtjänst sovmorgon, och låg sålunda kvar och grisade i sängen till över nio i morse. Somliga skulle inte kallade det för morgon vid den tiden, men det bryr jag mig föga i. Härligt att vara ledig när jag jobbat sex dagar på raken.  :)
Åstadkom en tomte, som ni känner igen, men den här är beställd av min dotter Elina att skickas till någon särskild. Inte helt och hållet de färger hon önskade men ganska likt. Jag ville ha det grova papperet bakom tomten, och det hade annan färg än det band hon önskade, så det fick bli ett knöligt band som jag inkade med Walnut Stain. Allt inkat i kortet bär för övrigt den nyansen. Jag ser att rosetten på insidan ser lite sned ut, men den drar man enkelt till, så att den blir synkroniserad med sig själv.  :)
Röd bling i tomtens mössa och extra diamanter inne i kortet.
Egentligen borde jag göra fler som jag ska sälja, men nu var det roligt att slappa och göra den här "gratistomten".
 
Hoppas att ni gillar...Trevlig helg!
 
 
 

Grattis Zvonko!

En kär väninnas make, tillika min vän, fyller 52 år idag och det måste ju firas på något sätt. Jag gör det med ett kort jag...(vilken öööveraskning...).
Jag tänkte mig något i svart, grafitgrått och silver, men Elina tyckte brunt och orange. När jag letat igenom mina papper insåg jag att det var precis de färgerna jag skulle välja.
Jag stansade ut "Z" och "52" med samma typsnitt och är embossade i clear embossing. det oranga papperet till "Z" är ett vinter/julpapper, färgen till trots. Den som tittar noga kan se att det vita nere i basen på bokstaven faktiskt är en del av en snöstjärna. Jag bara älskar det brun/vitrandiga papperet under "Z". Det använde jag även på kortet till Mike för snart ett år sedan också. det bruna papperet under det randiga har ljusa fläckar, som från början var benvita, men de färgardes med den oranga inken. Dessutom använde jag Walnut Stain och inkade med. Stämpeln Grattis är i Spicey Marmelade.
Bottenplattan till "52" är från ett papperskit som är "manligt", men glödlampor, skrivar, muttrar, uträkningar, lyftballonger mm.
 
Orange och brunt band. Det bruna bandet är ett platt papperssnöre. Framsidan sitter på en egen cardstock som sedan monterats på stommen. Små blingisar på fram- och insidan.
 
Hoppas att ni gillar...
 
 
 
 
 

Sonen ska på fest!

:) Två tjejer från hans klass fyller år i dagarna och ska ha gemensam fest till helgen.  :)
 
Jag gjorde två grattiskort med deras förnamnsinitialer och hoppas att det ska passa dem. Det är inget märkvärdigt alls, men ganska fina. Svårt att göra kort till några som man inte känner till eller vet hur de är, gillar för färger osv. Alfred kunde inte tillhandahålla så många detaljer, men så har de ju inte heller gått så länge i samma klass och känner varandra bara lite ytligt ännu så länge. Roligt hur som helst! Med lite tur blir de glada jäntorna...
Bilderna kommer här, sedan blir det natta. Har haft migrän i två dagar. Hoppas på bättre tur i morgon.
 
 
 
 

Tvätt, disk, fika och julkort....

Jaha, sovmorgon tills GraceE nästan hoppade upp på huvudkudden för att mysa mig vaken.
Har hunnit fixa till SSKs kort lite, (bilden på det finns två inlägg bort) levererat det, handlat gått på visit (hemtjänst (: ) och sedan gjort lite nya julkort. Ni får se bilderna här under. Stämplarna ser lite nötta ut i trycket, men så ser det inte ut i verkligheten.
 
Diskmaskinen tog ju en oväntad pension häromdagen, så nu får jag handdiska. Trist, även om det kan vara avkopplande - läs intelligensbefriat - men när jag är trött så känns det Bara Trist. 
Nyss så la datormusen bara av. Tvärdog och jag avskyr att använda musplattan på datorn.  :(
Undrar vad som ska gå och dö nästa gång. Tvättmaskinen? Suck...
 
Bara Baggen inte går sönder så klarar mig ganska bra ett tag i alla fall.
Men nu drar det sig mot natta och jag ska jobba i morgon.
Ha en god kväll och en god dag i morgon.
 
 
 
 
 
 
 
 

En till födelsedag!

Jag har en ganska trogen kundkrets, som jag gärna utökar förstås, men det här kortet kommer från en trogen kund. Det ska skickas till en "gammal" väninna och beställaren ville ha höstfärger, så jag hoppas att hon känner sig nöjd med det här.
Den med gott minne kanske kommer ihåg att jag gjort ett liknande kort som detta, men det här är lite mer arbetat på och har ju dessutom en insida.
"A" är stansat och embossat med clear embossingpulver, och är samma papper som själva kortstommen. Axen har nyansen Wild Honey, Distress Ink. Rosetten är en ganska illig orange, men det kommer inte riktigt fram på fotot. Papperna är gult, brunt, orange och mörkgrön och på insidan är den ljust mossgrön.
Jag har verkligen fastnat för de här enkla blommorna och växterna och just de här axen passar färgmässigt tycker jag.
Men nu drar man sig mot kvällstoaletten och en sval skön säng. Mmmm, min dunkudde...
 
 
 

En pigg 85-åring

Ja, eller inte vet jag det, men 85 år fyller hur som helst Sunderby Sportklubb (SSK), och fick en beställning på ett gratulationskort till uppvaktningen.
Sagt och gjort - jag kollade upp klubbens färger och hittade papper hemma som passade ypperligt.
Till formen påminner det här kortet om det som jag la ut på bloggen senast, men jag gjorde det något stramare.
För att få in blått, vitt och gult i kortet och SSK, valde jag att stansa bokstäver med "skugga" i gult.
SÅ fick jag inviga mina idrottsstämplar från USA. Klubben har fler sporter, som innebandy och skidor. Tyvärr har jag inga sådana stämplar, så därför blev det bara basket, fotboll och hockey. En söt liten visselpipa finns med i setet. (Baseball, volleyboll, golf mm finns med i stämpelsetet.)
 
Bollarna embossade jag i svart glittrigt, varefter jag målade Spicey Marmelade på basketbollen.
"85" är embossat med Bridal embossing och jag såg till att embossa så att bara vissa delar glittrar, för att tona ner Hollywoodkänslan.
Bakom "85" finns ett kuvert som kommer att inrymma själva gåvan som klubben ska få.
Tror, nu när jag ser bilderna av kortet att pucken och bolalrna ska få lite fartstreck omkring sig, så att det ser ut som att de är i spel.
Hoppas att alla inblandade blir nöjda, och även du som tittar här.
 
Nu har det hunnit bli kväll och mörkt ute. Dags att äta middag. Mums!
 
Jag gjorde ett tillägg i morse på kortet. Kom på att jag kunde tillverka en innebandyboll. På kortet blev den embossad i grönt. Jag stansade ut en liten vit boll som jag tryckte hål i och på kanterna. Sedan embossade jag den och limmade på en något större vit boll. Försökte komma på hur jag skulle få till ett par skidor, men fick utesluta dem. Satte istället dit några snöstjärnor, för vinterföret.
 
 
 
 
 
 

Det drar sig till födelsedag för någon...

Oj så ruskigt skönt att vara ledig så här mitt i veckan.
Jag har ju oregelbundna arbetstider, men onsdagar är oftast arbetsdag för mig.
Jag har sovit lite längre och latat mig en del.
Men jag fick en beställning på ett 30-årskort i går och har pysslat på med det idag.
Ni får se två bilder här under.
Det syns inte så jättebra, men ordet "Grattis" är embossat med en annings glitter på blå färg - Chipped Shappire, Distress Ink.
All infärgad blå färg har den nyansen. Lite bling och dubbla band.
Det stora vita inne i kortet på ovandelen är ett kuvert, där ett presentkort ska finnas.
Papperet med stjärnor är ett marint papper, som är randigt på baksidan, vitt och marinblått. Snyggt och (an)vändbart!  :)
Jo, en sak till - på bilden ser allt ganska ljust ut, men kortstommen är marinblå, likaså det prickiga bandet. Tyvärr är jag ingen mästerfotograf nu heller.
Elina kom hit och plåtade några fler bilder till mig, och de ser bättre ut i färgerna, men ändå visar det inte djupet i det mörkblåa. Bättre blev det i alla fall. Tack Elina!
Ha det fint ute i höstrusket!
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!

Äntligen tog jag mjig tid för nya kort, men bara två. Nu dröjer det en vecka innan jag hinner sitta i lugn och ro nästa gång dessutom. Men med lite tur hinner jag till en liten "privatpraktik"...med andra ord en kvinna som har en liten butik som bara har öppet en kväll/vecka och på beting.
Jag håller tummarna att det ska funka.
Här har dagen varit intensiv, men kvällen ganska lugn. Har sytt och lagat två plagg, diskat och tvättat.
 
Nåja, nu drar det ihop sig för natta, men först bullfika med Elina.  :)
 
Kolla vilka fina bullar hon har gjort! (Och himla goda var de också!)
 
 
 
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0