Ett gossebarn

Ett litet gossebarn såg dagens ljus fram på höstkanten. Ja, flera gossar föddes väl, men bara ett som jag känner lite så där personligen. Han har fötts in i en stor och varm, både familj och släkt. En familj som inom kort kommer att utökas till bristningsgränsen.
Han ska nämligen döpas i början av november, och moster har beställt ett dopkort i turkost.
Som "tur" var hade jag ju sådant papper hemma, och lite prickigt band, så att gossen när han blir större kan härleda från vem kortet kommer. Moster I är nämligen "galen" i prickar.  :)  :D
 
Nå, slutpratat nu. Natten kallar runt hörnet. Tankarna vandrar till Mike och hans familj i Wellesley, som lär klara ovädret Sandy bra, men alla de där andra stackarna som blivit evakuerade. Usch!
Tänk att det farligaste vi har i Sverige är huggormar och ett och annat åskoväder, som ter sig som en västanfläkt jämfört med Sandy och andra stormar.
 
God natt...eller kanske är det god morgon för de flesta av er.
 
...Kortet saknade något, och till slut kom jag på vad det var...ni ser det på de två sista bilderna.
 
 
 
 
 

Äntligen Blogg...

Oj, vad tiden går fort ibland.
Som när jag har mycket att göra, och dessutom är trött när det ska göras. Eller när man vill göra sånt som är roligt.
DÅ minsann tar tiden slut på en gång. Men i natt ska jag njuta, fast jag inte kan veta om det.
Vi ställer ju om klockorna till normaltid igen. Just den här natten älskar jag mer än alla de andra. Sooooova länge!
Ahhhh...
Håller som bäst på att runda av kvällen så att jag kan få lägga mig. Sommartiden säger 22.36, men i min hjärna är det bara 21.36.  :D
 
Men innan ögonlocket sluter sig till ro, ska jag lägga upp några bilder på ett kort som är en beställning.
Jag har gjort några fler kort också, men som jag inte lägger upp här, då de har en ganska personlig karaktär till speciella tillfällen. Det här kortet ska ges till en man och jag fick tillfälle att använda den vackra eken, som jag stämplade i en grå nyans och sedan fäglade med Walnut Stain och Peeled Paint samt Pine Needles.
Det vita papperet skimrar lite lagomt och lyfter kortet en aning. Stämpeln kommer från samma sorts serie, med nallar, som på det senaste tomtekortet. Ursöta och små!
Flera lager papper och det mörka gröna har en tät och fin linnestruktur som jag "älskar", och det framträder tydligare när det bruna har en grövre struktur.
Insidan fick ett grönt sidenband med liten rosett och ett embossat M. Papperet är det bruna och sedan clear embossing, som gör att det ser tjockt och blankt ut.
Jag "scorade" kanterna med tre rader på varje sida. Sobert, och det räcker som dekoration tycker jag.
Hoppas att ni gillar.
Sov gott...
 
 
 
 

Tomtefar

Efter en tröttsam och inte så lite jobbig vecka, med en släng av ryggskott tog jag en välförtjänst sovmorgon, och låg sålunda kvar och grisade i sängen till över nio i morse. Somliga skulle inte kallade det för morgon vid den tiden, men det bryr jag mig föga i. Härligt att vara ledig när jag jobbat sex dagar på raken.  :)
Åstadkom en tomte, som ni känner igen, men den här är beställd av min dotter Elina att skickas till någon särskild. Inte helt och hållet de färger hon önskade men ganska likt. Jag ville ha det grova papperet bakom tomten, och det hade annan färg än det band hon önskade, så det fick bli ett knöligt band som jag inkade med Walnut Stain. Allt inkat i kortet bär för övrigt den nyansen. Jag ser att rosetten på insidan ser lite sned ut, men den drar man enkelt till, så att den blir synkroniserad med sig själv.  :)
Röd bling i tomtens mössa och extra diamanter inne i kortet.
Egentligen borde jag göra fler som jag ska sälja, men nu var det roligt att slappa och göra den här "gratistomten".
 
Hoppas att ni gillar...Trevlig helg!
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0