Fosterland

Jag har haft en härlig semester i USA.
Privatchaufför var helt ljuvligt att ha. Ja, det var ju Elina som körde.
Hem från Framingham till Wellesley kändes det som ralley. Hon har blivit duktig på att hantera en bil. Mindes hennes om lite nervös, även med min lilla Hundai i10, men den stora Lexusen rattade hon med stor säkerhet och precision. :)
 
Vi höll oss i Wellesleyområdet några dagar och åkte sedan iväg till "Red barn" i Vermont med en kort tur in genom New Hampshire. Vackra omgivningar, som många gånger kändes som Sverige. Vi uteslöt turen till Stowe, då det var ganska långt bort. En hjort, räv och skipmunk (chipmunk) såg vi under de där dagarna. De sistnämnda krabaterna är ju bara så himla söta.  :)  För övrigt kryllade det av ekorrar, men något annorlunda än de vi har här hemmavid.
 
Shopping - javisst, men mest scrapbookingstuff för min del. Lite kläder blev det, något linne, och en sprillans bikini.
Sammanfattningsvis var det superroligt att få resa med min son Alfred och lika roligt att få träffa Elina efter nästan ett helt års separation. Vi bakade både matbröd och svenska bullar, spelade kort och hade det "trevligt"...vilket framgår på flera bilder, och som blivit ett internt skämt bland oss.
 
"What dosen´t kill you make you smaller." (Mario)
Trrr trrr trrr...
 
Sista kortet på Elina var bara för at hon gör en rolig min.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Framme i Wellesley

Nu har sonen och jag landat i USA.
Elina, min dotter, hämtade upp oss igårkväll i 30 graders värme.
Underbart!

Vi har sovit gott och utforskat området lite idag. Imorgon ska vi nog åka upp till Vermont, där Elinas värdfamilj har ett helg-hus.
Vi ska då passa på att köra upp till Stowe, VT, som är en populär skidort och där den riktiga familjen Von Trapp (The Sound of Music) äger en anläggning.
Spännande!

Ha det gott!
 
 

Ett gammalt inlägg, Bara ett försök att undvika Spammare...

Har gett mitt förra kort en ansiktslyftning, och nu känns det trevligare.
Den har fått en annan vikning i sin "ge-bort"-form, för att sedan ställas i sin diamantform.

Dessutom en diskret Unikum-stämpel på baksidan. Det är något av en utmaning att stämpla på svart när jag inte har vit färg...fast nu inser jag att jag faktiskt har det. Chalks i olika färger.  :D

Nåväl, mamman till dottern fyller 55 år under morgondagen, alltså den 18 januari.
Det ska firas och uppmärksammas. Hoppas att ingen av dem tjuvkikar...

Devla är inne i en lila period, vilket jag ville uppmärksamma på kortet. Förutom vita prickar och lite vit bakgrund till lila prickar, är allt på kortet lila.
Eftersom hon sticker ut på många olika sätt, min goda vän, ville jag visa det med det häftiga mörklila glittriga papperet. Unikumstämpeln på kortets insida - naturligtvis i lila färg.

Förhoppningsvis kommer båda korten att bli till belåtenhet.

Min granne, har det visat sig, brutit lårbenshalsen och är nyopererad. Stackars människa, att ligga flera dagar och ha ont och vara omtöcknad.
Krya på dig E!

Men nu väntar sängen och en skön sval kudde.

Tack för titten och må så gott!

Kenth!

Min gode vän Kenth har verkligen fått vänta på sitt Grattiskort länge nnu.
Han fyllde nämligen år den 4 juni, men snart kommer det att landa i hans hand.
Tyvärr kan ha inte se hur det ser ut, eftersom en sjukdom har sett till att synen nu är borta, men han kan känna på det istället. Därför har jag gjort det i flera olika lager.
Ett embossat K i svart pulver med glitter, som ni sett tidigare, med tillhörande "diamant".
Min favorittulpan på insidan, som fick sin blingpärla i guld efter att jag fotat kortet.
Tulpanen är infärgad med Mustard Seed med kanterna i Spicy Marmelade, vilket ger en extra dimension.
Jösses, vad jag älskar den där stämpeln...   :D
 
 
 
 

Ultraljudsbilden glömde jag ju bort...

Här ser ni gossebarnet!
Men ni får nog backa från skärmen så att ni kan se ordentligt!
Han ser ut att få svart hår...
:)
 

Dylan

Den rara lille gossen som beräknas anlända den 7 november i Oklahoma ska alltså heta Dylan.
Jag har sett honom på en modern ultraljudsbild som Elina skickade över till mig via datorn.
Han har en söt liten knoppnäsa.
Nu har jag gjort ett födelsedagskort till honom. Jo, visst går det i blått.
 
Jag har använt bland annat Graphic 45 - babyserien. Helt underbara papper! Gammeldags romantiska och påminner väldans om gamla bokmärken. Bokstaven D, är embossat med genomskinligt pulver, vilket gör att den passar rätt in på bakgrunden, som var just samma papper. Kanske blingar jag till flickan inne i kortet, men jag har fyllt i serpentinerna med silvrig penna, dock syns det knappt i datorn.
Men även från en annan serie med lite skarpare blå nyanser.
Modellen till kortet fick jag från Angie på Chic´n Scratch. http://www.chicnscratchlive.com/
Det blev ett kort med ett hölje. Enkelt att göra. Jag stansade ut en hjärtbård och la ett mörkblått papper bakom som fick sticka upp en bit ovanför framkanten på själva fickan, där kortet vilar.
Jag har fått en pytteliten barnvagn av någon som jag handlat ifrån på Tradera, och den passade bra på ryggen till höljet. Ni känner igen det fårn Erik och Oskars böcker, fast då var det ugglor.
 
Ja, nu åter till tvättmaskinen, strykbrädan och spisen.  :)
 
Ha en god dag!
 
 
 
 
 
 
 

Obehaglig "salut" på Hertsön

 
Ja, mitt i lugnet med ett eftermiddagsfika med en god vän hemma i köket, hördes några snabba smällar.
Genast går tanken till en revolver, då det inte alls lät som smällare.
Jag gick mot altandörren och ser en gäng småflickor och en gosse komma rusande in i porten.
Jag gick för att fråga vad som stod på, och de svarade smått skärrade att en polis sagt att de skulle gå in, eftersom de sköt. Fler grannar hade uppmärksammat händelsen och nu strömmade vi alla ut för att prata med en av poliserna som sa att det nu var lugnt igen.
Det visade sig att en äldre man med en schäfer i mitt kvarter, låg på marken i ett annat kvarter, och att fyra personer blivit bitna av hunden, som alltså visat ett väldigt aggressivt beteende mot förbipasserande.
Det är ju sorgligt att polisen inte fann någon annan utväg än att avliva den stackars jycken, som jag antar, bara ville skydda sin husse. Nåväl, de sköt ett skott mot hunden, som träffade huvudet, men istället för att lägga sig ned och dö, sprang hunden iväg in på mitt kvarter med kopplet släpandes. Där hann dock polisen ikapp honom, och sköt tre-fyra skott som avlivade honom.
De bitna personerna fördes med ambulans till Sunderbyn, eller, ja, i alla fall några av dem. Polisen berättade att ambulanspersonalen inte kunde komma fram till vare sig den på marken liggandes hussen eller de skadade, då hunden var så aggressiv. På min gård finns ett otal små barn, som hade kunnat ha oturen att komma i vägen för vovven, men tack och lov gick allt det bra i alla fall. Jag skulle tro att de bitna var vuxna som kanske ville undsätta hussen, och som blev bitna då de närmade sig mannen.
Sorgligt som sagt!
 
Något roligare är att jag gjort ett kort färdigt.
Jag fick en beställning på ett kort till en 80-årig nunna i förskingringen. Hon var alltså nunna, men fick flytta hem för att sköta om sin åldriga och sjuka mamma, och har efter det aldrig återvänt till klostret, men ändock fortsatt att vara nunna. Hon fyller 80 år i augusti, bor i Texas, men har sina rötter i Irland. Detta framgår i kortet, med den irländska flaggan, likaväl som Texas statsflagga. Upptäckte att efter att kortet lämnat mig, och jag lagt in dem datorn, så syntes Maria ganska dåligt, som är i mitten kortet, där hälsningen senare skrivits.
Kissen har fått lite rött bling på sitt halsband, och bokstaven P samt 80 är embossade i svart embossingpulver med glitter i olika färger. Tanten heter Patricia. Hjärtat har en Bibeltext på sin baksida.
Basen till kortet känner ni säker igen, från alla 50-års kort.
Ha en god dag och kika på bilderna.
 
Lilla Bodilla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUCK!

Så skriver man ett helt blogginlägg, och så låser sig hela bloggen och man måste göra om allt från början...
 
Nåväl,
jag har semester och njuter i fulla drag. Sover när och hur jag vill, roar mig bäst jag kan och äter ganska god mat och minskar i omfång.
 
Jag körde lite "svarttaxi" i fredags. Först en god vän, som gav mig fina gåvor som tack för hjälpen. Bilder på den ena kommer här nedan, en plåtmugg.  :)  Tack Marja!!
 
Sedan nyss hemkommen efter den resan, mötte grannen mig i porten och undrade om jag kunde skjutsa ett sällskap på tre personer och det fick jag en hundring för, som gick direkt in i semesterkassan.
 
Men jag har två kort på gång, en till en liten som föds i november och det andra till en gumma som fyller 80 år i augusti. De både bor hyfsat nära varandra. Dylan, som föds i november bor i Oklahoma och Pat (Patricia) bor i Texas. Så sent som idag fick jag veta att mina käraste väninna, som tyvärr bor i USA, också hon numera bor i Texas, nära San Antonio. :)
 
Jag blev bjuden på fika på stan, och gjorde då ett försenat grattiskort, som tycktes bli uppskattat.
Fikastunden, samtalet och personen i fråga var väldigt trevlig, och vädret underbart.  :)
Dessutom deltar jag med det kortet i rött, i en tävling på Creativicas blogg. Man ska tävla med färgen rött. Håll tummarna för mig.  :)
Här finns deras blogg: http://creativica.wordpress.com/2012/07/01/juli-augusti-manadstavling/#comment-1109
Sedan syns en insida till ett 10-års jubileumskort som kommer längre fram.
Men nu vankas det snart middag, innan blodsockret klamrar sig fast vid fotknölarna. Fick en inbjudan till gemenskapsmiddag. Jag tar med lite och de plockar fram lite, så får vi se vad det hela blir.
 
Ha en god dag allesammans,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0