Det ligger i luften...

Eller, ja, int vet jag de, men om två veckor är det Alla Hjärtans Dag, då "man ska" uppvakta den man älskar eller är förtjust i. Kan inte minnas att jag någonsin gjort det, men kanske har jag det och minnet sviktar. Jag hade för många år sedan ett radioprogram på 30 minuter - lokalt över Kalixområdet. Det hette "Vinterprataren" och eftersom det var just den 14 februari programmet direktsändes, pratade jag förstås om kärlek och spelade smäktande kärleksballader. Bäst  minns jag "Pieces of dreams", med Manhattan Transfer, som min tekniker lyckades få med hel och hållen, då han tonade i just varenda av de andra låtarna. Väldigt vacker. Måste kolla om den finns på Youtube när jag bloggat klart.

Men, nu från gamla minnen och till kvällens kort. Den påminner om tomtekortet från i julas, men har lite andra mått. (mindre).

Brun stomme och rosa tillbehör mest. Min parfym som till sin rätt återigen.
Hjärtat från Skogsrokiga på framsidan stämplade jag så att den gick lite utanför sitt kort och hamnade ynka pynka lite på kortet under. Sedan satte jag puffar för att få det tredimelsionellt.
Duvan på insidan som är embossad mot skimrande grönt får representera an turturduva.
Och alla ni kärlekskranka töser - glöm inte bort att i år är det skottår och ni kan själva fria till någon herre, men vad jag kan förstå ska det ske på den riktiga skottdagen, som ju är runt en vacka innan den 29/2.
Om herren i fråga avsäger sig frieriet, säger traditionen att han måste betala sig fri. Kan alltså löna sig att välja en riktigt förmögen herre, för i vilket fall så får man del av pengarna.  ;)

Hoppas att ni gillar!

Så ett till Valentinkort...

...ja, fast man kan ju ge det i annat syfte också.
Fastnade för lila ännu en gång, men nu med kritvit accent, blommor och band.
Lite lurigt kort med två olika öppningar. Först den vikta tagen på framsidan, som knyts ihop med bandet, som är väldigt långt just nu, men den som vill ge bort kortet får själv klippa av i lagom längd när rosetten är knuten. Öljett i ljuslila på framsidan.
Sedan viker man upp hela kortet, så att säga.
En möjlighet att skriva mottagaren eller något annat finns på framsidan, och sedan plats för fyra texter,
en dikt eller kanske namn inne i tagen. Kanske vill man klistra ett foto på insidan, eller skriva något mer.
På sista bilden kan man se glitter - min parfym från Oriflame. Använd tidigare på ett annat kort helt nyligt. Precious Moments - doftar underbart och skimrar av diamantpuder.
Hoppas att ni gillar!Valentinkort

Ja, ingen större inspiration, men gjorde en variant på ett kort jag såg i en video. Sedan ett kort som också fanns i en video. Riktigt enkla att göra.
Det första går i grönt och har ordet Hope på framsidan, och är man förälskad så har väl det fåfänga hjärtan en förhoppning om ett Ja, även om just detsamma kan gå lite i vågor. I magen på kortet kan man sätta ett kort, presentkort eller en god lyxig chokladbit kanske.
Det andra kortet går i lila och blekgult. Enkla att piffa till när man ska ge bort det till någon.

Hoppas att ni gillar!...och man rodnar...

...för här kommer en bild till på samma kort.
NU gör jag inte om det någon fler gång.
Jag valde samma papper som jag satte på kortets baksida, så att det känns som en helhet. Ser att bilden blev ganska ljus här, men sånt är livet ibland.
Skar ut en lagom stor bit, använde embossingpenna och samma pulver och gjorde en ram.
Längs kanterna satte jag Distress Ink: Peeled Paint, som jag också använt på de andra kanterna.

Natti natti...

Hhrm...förlåt att jag tjatar...

...men här kommer två bilder till på tidigare ask med kort.
Har gjort vissa tillägg, som jag tycker förbättrar hela finishen. Halvpärlor samt hela glitterembossing till locket. Glitterembossing på både Grattis och duvan, samt halvpärlor på kortet. Resterande lämnar jag nog därhän.
Oavsett ni håller med eller inte, så lägger jag detta till handlingarna och hoppas att mottagarinnan kommer att bli förtjust.
Hmm...det ordet är ju något sällan hört i det moderna Sverige.
Själv fick jag en komplimang häromdagen, vilket fick mig att gapskratta, då jag aldrig hört det förr, dels från den personen i fråga men också för att det gällde mig. Nåja, jag kan fortfarande le och känna mig glad över den.
Förtjusande var ordet! (Sa inte Bill, och inte Bull heller...  ;)   )

Ha en riktigt god alla där ute!...och här är den...

Jag har lovat att göra ett kort till en arbetskamrat igen...som hör och häpna fyller 50 år.
Jag ville göra något nytt, och därför blev det en ask med organzaband runt om. Lite pyssligt att hålslå, men det fungerade alldeles utmärkt. Jag har använt embossing som skimrar i regnbågens alla färger på några ställen.
Det syns inte helt och hållet på fotona, men någorlunda i alla fall.
Bättrade dessutom på med lite embossing på locktes blommor.
Känner mig nöjd med kortet. Det är ingen symfoni av dekorationer, men jag försöker att välja sådant som jag tycker om. Den stämplade duvan kommer från USA, med en packe clear stamps som har religiöst ursprung.  :)
Det fotade diakonemblemet har min kollega Gert stått för. Utskrivet på vitt papper och sedan rikligt embossat för att sticka ut. Gjorde det som kakel, men det gick inte riktigt med det här embossingpulvret och så var dessutom papperet något glansigt, så det blev svårt att se skillnaden mellan "kakel" och fogarna.

Man drar upp den lilla biten med emblemet, och på nederdelen av kortet tittar ett nytt kort ut, med siffrorna 50.
Möjligen ger jag det kortet en liten ansiktslyftning, men vet inte vad det skulle vara ännu. Ideér, någon?
Baksidan ger plats för att skriva en hälsning.
Vill ni se hur asken ser ut kan ni titta på föregående inlägg, där finns nämligen de bilderna.


Hoppas att ni tycker om det ni ser. Kommentera gärna. Fråga gärna om ni undrar något.

Vill någon beställa kort går det utmärkt, bara jag får veta det i god tid. Priset kommer vi överens om, beroende på vilket valet blir.

Nu blir det natta...

Fortsättning följer...

Ett projekt som bara är påbörjat, men timmen är snart inte längre sen, utan tidig. Dags att borsta och sova.

Ha det fint!Examensdags

Började med ett Stort Diamantkort i går, och skulle göra det färdigt i kväll. Fick dock påhälsning - oväntat besök. En granne var sjuk och några av oss hjälpte henne. det tog förstås en stund, så kortet blev sent färdigt. Eller, ja, det ska vara ett kort på jubilaren. Eller heter det verkligen så, när man tar examen?

Nåväl, ett dubbelt stort diamantkort blev det alltså. Svart stomme med vita paneler och dekor i färger.
Texterna i kortet säger bland annat:
Tänk att ha ett jobb att bli trött av, men inte trött på.
Hon som ska bli uppvaktad har två "hemländer" och båda dessa finns med på den högra världskartan.
Längst fram nere i mitten hänger en liten "bokmärksängel" i pärlemor.
Någon annan resa än livet ska föremålet inte på så vitt jag vet just nu. Men livet kan vara en resa och ett stort äventyr för den som vågar åka med.

Hoppas att ni håller er friska och krya därute. Min granne var det bra mycket sämre med, men förhopningsvis får hon rätt hjälp nu.

Sov gott alla, eller god morgon...

Kristyrbestyr...

Idag åkte jag till min goda vän Devla. Hon hade bett mig om hjälp med lite kakdekorationer, som hon behöver på lördag, då en av hennes döttarr tar lärarexamen.
Blev där i sju timmar!
Lunch och sedan rostillverkning. Trevligt värre var det.
Rosa och ljust aprikosa samt görna blad.
Jag visar alla bilder, där de flesta är min tillverkning, så som den allra första bilden, där jag gjorde alla. Dock har  Devla gjort en del hon med.
Svårast var att försöka skriva, som kanske också synes.
Det ska bli spännande att se hur kakorna ter sig på lördag.
Hoppas att ni tycker om det ni ser.
Just den här sorten ska torka i ca 24 timmar, sedan håller de i flera månader i en tät burk.

Det går bra att lägga in en beställning.  :D

Ha det fint!

Pysselpärmen

Jag har botaniserat i min sprängfyllda pysselpärm. Knappt att det går in några fler blad. Valde ut fyra projekt, men gjorde bara två.
Först en liten söt stol, men knepiga instruktioner gjorde att jag allt fick grunna en stund. Helst gör man den med papper som har båda sidor dekorerade, men det stod ju naturligtvis inte...
Dessutom föreslog de vellum som dekoration. Nu ville jag inte slösa bort sådant exklusivt papper på ett första "utkast". Däremot har jag en del läckra lite glansiga papper som fick tjänstgöra. Jag stansade bårder med hjärtan, som ju passar vid ett bröllop. Eftersom insidan på ryggen blev den vita baksidan av mitt dekorpapper, tog jag av ett hörn som blivit över, där den fina fjärilen fanns kvar. En liten bling på blomknoppen. Olivgrönt organzaband runt "midjan". Själva sitsen är 5 cm hög och ryggstödet ca 6 cm högt. Som bilderna visar kan man fylla stolens mage med någon godsak. Eller kanske ett litet fint kort där gästerna kan skriva en hälsning till brudparet och äktenskapets lycka. Jag skulle kunna tro att man kan använda de här vid ett dop också, och skicka en framtida hälsning till den nydöpta/-e.
Eller fint med grått papper vid en begravning. Alla kan skriva ner ett kort minne till de närmast anhöriga. Inte alla vill hålla tal, men kanske ändå dela med sig av goda minnen av den avlidna/-e.

Eller när man vill fria, lägga ringen i, eller kanske ge någon sparken på en kvinnligt, mjukt sätt...Oh..vilken söt stol, vad spännande...eller inte...ööhhhhhh...
Som ni märker börjar jag bli ganska trött vid det här laget och sängen "ropar" på mig.

MEN, jag scrappade en sak till. En blå strut. Färgen fick den därför att jag hade bling som gick i ljusblått. När jag färgat in kanterna och blingat klart, insåg jag att den packe fjädrar som jag nyligen köpt i storpack från Panduro innehöll ett bidrag. Jag blev besviken då jag såg att de BLÅ fjädrarna i själva verkat var snarare Petroliumblå. Suck! Men nu passade de ju perfekt. Det vita riktigt blingiga papperet är stämplat med "Hem Ljuva Hem". Jag ville inte att det skulle vara så starkt i färgen, tyvärr syns det därför inte så bra i kameran eller i datorn.
Den var enklare att göra än jag trodde. Något för alla att ge sig på. Det enda pyssliga är att anvisningen säger att man ska sätta öljetter till upphängningen. Nu har jag ju en Crop a dile, så då är det busenkelt. Hänger man bara lätta saker som ingen sliter och drar i går det nog att förstärka med en tejpbit på insidan också och använda en vanlig håltång. Struten är ganska stor. Som min underarm lång - minus handen. Nu kanske ni flinar och tänker att jag kan ju vara en orangutang, men i själva verket är jag är ganska normal. Alltså ca 22 cm lång strut.
Nä, nu är det nog skrivet.
Tack för titten och sov så gott!

Någon väntar på ett brev...

Ja, så har jag packat allt som går i ett fettjockt brev till Elina. Övervikt gav att jag måste plocka ut lite snask, men bara 97 gram.
Brevet får väga 2000 gram, och nu väger det 1994 gram.
Det är inte BARA snask, men en hel del till fröken...
:D

God natt!Ann-Sofie fyller 30 år

Ja, jag har personligen inte an aning om vem hon är, men jag har fick en beställning igår, på en väska till en som fyller 30 år. Tanken var att "fylla" väskan med en liten smyckespåse och där i stoppa pusselbitar med namnen på alla som uppvaktar henne.
Nu gjorde jag också en liten handväska att stoppa i den något större handväskan.
Utsmyckningen blev något mer än vanligt, men jag känner mig nöjd.
På baksidan använde jag glitterlim, för att de små bulorna skulle märkas mera.Min väninna, som gjorde beställningen, sa att hon gärna behöll den helt själv.  :D  Det får jag väl tolka som ett väldigt gott omdöme.
Annars har jag bara slöat och slappat i helgen. Skönt att få sova, men ibland känner jag mig som en tonåring med mina sömnvanor.
Tänkte att posta ett stort brev till Elina, men det får vänta tills i morgon. Hon har lagt in en beställning på Salmiakbalkar, som jag måste hinna köpa först. Dessutom blir det en massa scraps till henne och hennes kompis Annika, och till det dessutom en mängd olika band som de kanske kan få användning av. Hoppas att tullen håller tassarna borta. När jag skickade hennes julkort la jag i en brosch som hon fick av Oriflamegruppledaren - och den kom aldrig fram. Julkortet ville nog ingen sno åt sig, men broschen.  ;(
Nåja...det mesta kommer ju fram i alla fall.

Ha det fint, och tack för att du tittade in på min blogg.
Squashkort

Jahapp, efter en kaotisk nyårsdag och kväll och ytterligare två dagar av en icke sällsam huvudvärk och magknip börjar det lätta lite grann.
Lagom tills att jobbet kallar på mig. Suck!
Men nu i kväll fick jag lite krafter åter, efter att ha sovit snudd på hela dagen.

Jag fick en scrapbookkit av Alfred i julklapp, och nu passade jag på att göra en modell av kort som jag tänkt på under en längre tid. Lite pyssligt var det, och jag gjorde nog något fel, för det som bruksanvisningen anger ska vara framsida, fick inte jag som framsida. Men sammantaget spelar det inte heller någon roll.  :)
(Fast Nu har jag kikat på youtube, och fått kläm på hur det borde ha varit.)

Blå vinterfärger och vinterpapper från Alfred och foton av Alfred.
Ett sånt här kort går att utveckla och göra ännu större, men jag ville prova den enklaste varianten, för att lära mig. Känner mig nöjd, också med min textning.  :D

Jag lägger gärna ut en beskrivning om den efterfrågas, eller mailar den.
När jag blir "rik" kan jag köpa en videokamera, så att jag kan filma och lägga ut i stället.

God afton!


Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0