Surdeg!

Ahh...doften...bilderna...Mums!

Ljuvliga ledighet!

Ledig fyra dagar. Underbart!   :)

Igår bjöd jag med en väninna på bio, och vi såg The Lucky One.
Jag har läst romanen för ganska länge sedan och filmen var en finstämd historia om en marinkårssoldat som kommer hem efter sin tredje tjänstgöring. En kärlekshistoria, visst, men inte på tok för avklätt, vilket kändes uppfriskande.
Att huvudrollsinnehavaren är vansinnigt snygg, eller, ja, han ser fortfarande lite pojkaktig ut så snart som kalufsen växer ut. Han är en av alla dessa gossar som kommer att åldras långsamt.
Nåväl, sista låten på filmen, som spelades till eftertexterna fångade mitt hjärta mer än allt annat.
The Story, med Brandi Carlile.
Den sitter som ett smäck, och jag har hunnit lyssna på den många gånger redan bara sedan i igår och nu idag.
Lyssna själva här http://www.youtube.com/watch?v=RDxa2GYLF4I

Men jag hann pyssla tre kort i går.
Visar två av dem, eller framsidorna i alla fall.

Och så igår, köpte jag surdeg på burk, och blev så sugen på att baka matbröd, något som jag inte gjort på flera år. Nu ligger 4 baguetter och jäser till sig på plåten. Ett plus med att köpa burken, var att den går att återanvända.  :)  Ibland känns det som att jag håller på att bli min egen mamma - känner igen mer och mer från henne i mig själv - men just i det här fallet, och många andra, känns det som att jag håller på att bli min syster.
Hon är en aktiv miljöpartist i sin hemkommun i södra delen av vårt avlånga land.
Jag lägger upp en bild på det färdiggräddade brödet lite senare.

Önskar er till sist en trevlig Valborg, och hoppas att ni inte ramlar in i någon brasa.Sneek peek del IIIEn liten bild av något som komma skall...


Den lilla handväskan

Den lilla grå handväskan som jag gjorde ganska nyligt, har fått en ny ägare.
Den färdades på ett paket, och här ser ni bilder av det hela.

Grattis Ingela!

Min kära vän och kollega fyller år i morgon, 17 april, och jag ville ge henne ett fint kort.
Hon älskar prickar, så det fick bli av de få prickpapper jag har. Grönt är också en annan färg som hon ofta använder, eller, ja, kanske inte ofta, men i alla fall använder och passar väldigt bra i. Kortet är ingen sån där "Katjinggrön", men ganska häftig i alla fall.
Med tanke på just mönstret valde jag att inte vara alltför häftig med dekorationer, då de skulle ha tagit ut varandra. Kortet som jag visade en sneek peek på var hennes, och ligger inuti väskan. Jag måttade ut kortet efter väskan innermått, och blev med anledning av det, tvungen att göra det något mindre än jag från början tänkt mig. Men jag ville kunna lägga ner det inuti alltså.

Eftersom Ingela är ganska "flärdfull" när det gäller skor, så fick det bli lite bling i form av charms. En liten tag med en sko, tyvärr ingen av glas, utan Tibetsilver, och så en liten handväska, då även väskor är något av ett intresse för damen i fråga.   ;)  Även här med medföljande tag.
De har även fått gröna öljetter, och jag har knutit med en mörkgrön lintråd.

Jag lyckades krångla dit en unikumstämpel i botten, på undersidan av väskan, lite i efterskott...eftersom jag glömde bort att göra det innan väskan var ihoplimmad och det var enkelt.
Jack and Jill-stämpeln är underbar, och jag har inhandlat flera olika motiv av dessa godbitar.
Plattan och bokstaven "I" är embossade med clearembossingpulver, för att få fram den vackra färgen. Det är med andra ord samma gröna papper som väskans stomme, men som får sin vackra nyans och djup av embossingen.
Hoppas att ni gillar!

Ha det fint,

Bodil

Sneek peek del II

Mulen dag, men roligt arbete i verkstaden. det tog några timmar, men nu är det färdigt. Hann med en timmes promenad med en god vän. Det blåste friskt och ganska snart börjad det yra snö, men det känns ändå lite vårljumt ute. Så kom Alfred till sist.   :D

Kanske får vi tid att mysa i kväll, jag hoppas det i alla fall.

Mitt förra projekt är ju inte färdigt ännu, men blir det nog i morgon. det lutar åt det i alla fall.
Jag skrev ju att jag gjort en del nya inköp. Som tulpanen. Den är helt underbar och passar bra så här i vårens tid.

Önskar er alla en trevlig kväll...

Sneek peek del II kommer här:

Sneek peek

Lördag och sovmorgon...ahhhh....
Elina åkte iväg till Washington DC för att gå på bal med flottans glada gossar. Jag hoppas verkligen att hon får roligt.

Jag halkade ner i soffan framför tvn i går kväll. Men idag blir det fortsatt röjning i verkstaden och garderober. Till detta kommer fler kort som ska färdigställas. Nytt önskemål fick jag i går, så det får bli ett helgprojekt.
Idag bjuder jag på en "sneek peek" på ett ännu så länge hemligt kort, till någon som fyller år inom kort.

Så vill jag bara önska en bra dag, till mina väninnor runt om i Sverige och inte minst från en avlägsen trakt i USA.

Nytt projekt på gång

Så har Påskens ledighet nått sitt slut, och jag har hunnit jobba två dagar.
Började med ett nytt projekt, eller två kanske man ska säga. Jag försökte mig på en röjning i verkstaden. Sonen Alfred kom och hjälpte mig att flytta en tv, som Elina ska få ta när hon flyttar. Stort "as", som jag var rädd att tappa på egen hand. Behöver också städa ur garderoberna. Se vad som inte längre används (den rika världens problem), och ge bort dem till kyrkan eller Röda Korsets second hand butik här på Hertsön.

Men så till det roliga projektet. Det kommer att vara en mindre hemlighet ett tag, eftersom mottagaren till detta tittar in på min blogg lite nu och då, och jag inte vill avslöja vad det blir. Men det kommer något i någon brevlåda under våren, och så ett till liknande projekt dessutom, lika hemligt. Ja, oj, en till, och så ett till... nu blev det plötsligt flera...

Nåja, den som lever får se.
Men nu ska jag sova gott. Bara två arbetsdagar till, sedan är jag ledig igen till helgen.
Känner mig som en tonåring...vill bara sova hela tiden.

Först några bilder av kissen.
Hon kan verkligen vara gullig när hon sover, men rackarns vad hon kan härja.
Den senaste tiden har inte mindre än 3 olika örhängen försvunnit, även om jag lokaliserade det ena ganska snart, men två är fortfarande spårlöst borta. Trist, då de kom från Rom.
Tidigare har hon också hunnit med att anfalla två inte ont anande gammla fotografier. (Ursäkta den dåliga kvalitén - fotade med mobilkameran). Fattar inte...

Ha det fint!Kristus är Uppstånden!

Ja, Han är sannerligen uppstånden!Långfredag

Mörkret är ej mörkt för dig, och i dunklet ser du mig.

Mirjana

En liten tös ska döpas i helgen och jag fick en förfrågan om jag kunde göra ett kort till denna stora händelse.
Naturligtvis, och vi provade ut färgsättningen. Rosa och vitt, men inte babyrosa, utan en djupare nyans.
Började glad i hågen, blev inte supernöjd, men nöjd. Var nästan klar, då jag lärde mig en läxa.
Man stänger ALLTID locket till stämpelfärgerna när man använt dem klart.
SUCK!
Så fick jag då börja om med framsidan...inget ont som inte har något gott med sig. Nu blev den mycket snyggare. Duvan på framsidan får symbolisera Anden som vi får i dopet, och som ju är en vedertagen symbol i Svenska kyrkan. Washitejpen kommer att matcha tårtan, som blir rosa och också kommer att få några vita prickar.
Den lilla ursöta babyn i ärtsidan är så passande till ett dop tycker jag.

Under korset finns plats att skriva en bön, t.ex. Gud som haver, om man så vill, och på andra sidan en hälsning och kanske ett Bibelord.

Jag fotade inte baksidan, men stämplade min Unikumstämpel i blekt rosa.

Stommen är ett vitt linnepressat cardstock. Mycket propert och elegant.

"M" på framsidan är ett rosa Bling, som jag stämplat med rosa färg och sedan Clearembossat. Jag är så glad över den bokstavsstansen. Har använt mig av det alfabetet och siffror flera gånger.

Men nu blir det natt och en lång arbetsdag väntar i morgon.

Må gott allesammans!
Vi "ses"...Påskbrev i efterskott

Det är som lika varje år med påsken. Jag tycks mest alltid tro att den ska komma lite senare än vad den faktiskt gör. Lägger ett påskbrev på lådan i morgon till min kära Elina. Inte riktigt så fullproppat som de tidigare, men säker ganska välkommet i alla fall.

Håll ut Elina, det kommer till veckan i en brevlåda nära dig.
Tills dess får du nöja dig med bilden av en liten gosig en...som väntar på dig när du kommer hem till Luleå igen.

Puss...

Mamma
Liten handväska

Jaha, det har hunnit gå några dagar.
Första april, men nej, jag kommer inte att luras, inte här på bloggen i alla fall.
Jag har drömt konstigt och lite rörigt fram på morgonsidan.
Det bästa var att jag drömde att Elina var hemma på visit.
Så blev det blev prat om var alla skulle fira jul, och hon sa att hon åter igen skulle fira jul på Disney, för tredje året i rad.
Ohps...i drömmen stämde det precis, men känns ju lite "over the top", galet med andra ord.

Men nu är det skönt att jag börjar anpassa mig till sommartiden. Tog en stärkande promenad med en nyligt funnen god vän. Blev sedan sittande och ockuperade deras marbord i någon timme. Det är alltid lika trevligt hos dem och vi pratar om både lättsamma skämt men mycket allvarliga och djupa frågor. Jag tror väl inte att vi hittar så många svar och lösningar på problem, eller så är det det vi gör, fast vi aldrig får bestämma att de ska genomföras.

SÅ, jag vänder blicken mot det som jag kan förändra.
Jag pysslade i går.
En liten handväska, som ska skickas med post. Eftersom köparen ska skriva en liten hälsning på locket, har jag inte limmat fast det, utan det får hon göra själv. Därför blir det svårt att fota väskan, varför man ena hand syns i bild, då jag måste nypa ihop väskan.
Hoppas att ni gillar det ni ser. Blomman är i två lager, båda sprayade. Det undre bladet är sprajat med skimrande silverfärg och det övre är sprayat med min parfym, och skimrar därför av diamanter.  :)

Jag har införskaffat mig en ny maskin från Zutter, eller egentligen två olika apparater. Nu ser jag fram emot att få hem dem och inviga. Ni kommer att få se resultatet så snart som jag hinner göra ett alster. Kanske blir ni sugna på att slänga in en beställning också, på en personligt utformad gåva. Antingen till er själva, eller till någon annan.
Men nu drar det ihop sig för frukost och lite städning innan jag styr stegen mot kyrkan på höjden.
Ha en god dag, och var på er vakt!
Tack för titten - Vi "ses"...Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0