Olika sorters födelsedagar

Jag har gjort ett slipskort till en herre som fyller 32.
Köpte förra veckan märkband, som man vanligtvis använder i skogen för att märka träd mm. Det är de blåa banden som syns bland annat under washitejpen på framsidan.
Jag tycker att det blev snyggt. Kortet är ungefär hälften så stort som det flörra med slips.
Något "manligt" men en hop fyrkanter i olika färger.

Sedan har jag gjort ett påskkort, fast egentligen är det inte ett kort,  i vanlig mening. Cardstocksbas, så det är stort.
Kristinas scrapbooking har en tävling, och jag tänkte skicka in det här bidraget. Jag hittade tyvärr ingen heldundrande inspiration, och gjorde om några gånger, tills detta fick bli mitt slutresultat. Inte pricken över I:et direkt, men ganska nöjd ändå. Tävlingsmomentet är att utgå från en redan färdig skiss/layout, men tolka den på eget sätt. Det fina loivgröna bandet med vita prickar, har jag köpt i USA, och sedan fått det hemskickat av Elina. Detsamma gäller stämpeln på engelska, som översatt säger:
Vi firar helgen med anledning av Jesus. Det fina med den, är att den fungerar ju både till jul och påsk.
Tack Elina för hjälpen!

Påskdagen, som ju är det rätta dagen att önska Glad Påsk, är ju en sorts födelsedag. Både för Kristus, som fick liv igen denna dag, och för hela mänskligheten, som får liv genom denna storslagna händelse.
Tänk om man hade fått vara med när det hände sig...wow...

Nåväl, nu börjar det bli natta här. Försov mig i morse, efter att ha vaknat flera gånger. Klev så upp 10,25. Snabbt att fixa, sedan till kyrkan, något lätt försenad.
Bäst att lägga sig nu, så att jag inte gör om samma fadäs.

Ha det fint, därute!


It´s just me, myself and I

För många år sedan uppträdde en ganska kraftig svart kille, modern musikstil med en låt där han sjöng just vad rubriken säger.
It´s just me, myself and I.

Det är bara jag, mig och jag.

Jag har inte gjort något kort, men väl en fotokonstnär från Belgien, Michèle Matyn, har gjort kort.
Vi råkade träffas på Sun Studio i Memphis, där bland annat Elvis spelade in sina första skivor.
Dagen innan hade jag besökt Graceland och köpte där en T-shirt med Elvis där han kysser sin gitarr. Den tröjan hade jag på mig dagen efter i skivstudion.
Michèle ville fota av mig, och det gick väl bra. Vi gick ut på gatan och hon förklarade att hon höll på att jobba med något, som jag uppfattade som en studie. Trodde att hon kanske var någon sorts student.
Hon lovade att posta detta till mig senare. Nåväl, tiden gick och jag bytte adress två gånger efter detta.
Så en dag när jag provade att googla mitt namn fann jag en sida med just bilden på mig.
Fattade litet och inget, men visste direkt när bilden var tagen.
Men bilden var ju så stor. 1,9 m x 2,5 m och tillverkad i samma material som ett släpvagnskapell.
http://www.google.se/imgres?um=1&hl=sv&sa=N&biw=1366&bih=563&tbm=isch&tbnid=ntTPDMW-BzKSVM%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.kunstencentrumbelgie.com%2Fprogramma%2Fvaria%2Fmichelematyn.html&docid=3bwQjkrYaoDsaM&itg=1&imgurl=http%3A%2F%2Fwww.kunstencentrumbelgie.com%2Fprogramma%2Fvaria%2Fexpomatyn.jpg&w=600&h=345&ei=mk9qT-qQBo744QTIxfmUCQ&zoom=1

Om du klickar och stänger den lilla bilden mitt på sidan, kommer du att kunna se bättre. Scrolla ner en liten bit så finns en närbild av fotot.

Nåväl, jag sökte med ljus och lykta efter fotografen, och fick till slut fatt i henne.
Hon är alltså fotograf och har vunnit flera priser och utmärkelser.
Bilden på mig deltog i en utställning för några år sedan, ('Love is the answer, and you know that for sure') och nu ville hon komma och hälsa på. Jag ville i min tur se bilden i verkligheten. Fick veta att det fanns en mindre variant i papper också, drygt en meter stor.
Sagt och gjort, hon bilade hit från Antwerpen och sov en natt hos mig.
Därefter for hon mot Jokkmokk för att fota norrsken...men gick bet.
Den lilla bilden på mig fotade hon vid varje vägskylt som sade Luleå. Bilden blev ganska sliten efter vägen. Men värre skulle det bli. På sin resa norrut fick bilden bada bastu. När den gick sönder lagade hon den med enkla stygn, och när hon råkade sy fast sitt örngott på min kind, klippte hon helt sonika sönder örngottet.
Väl tillbaka i Luleå, sov hon hos mig igen och vi besökte mina vänner Sara och Afram och fotade ännu mer.
Bilden som visas bäst i Wallpiecen, här under, visar mig till vänster i annan vinkel, är tagen hos Sara och Afram. Hon frågade mig vad jag tyckte om bilden egentligen, trasig och dann.
Jag måste säga att den bilden kändes mera sann och trovärdig. För visst har jag under årens lopp börjat se begagnad ut. Det hör ju liksom till att skavanker läggs till och kommer i dagen. Man blir rispad, skavd och lite trasig. Har man dessutom tur, finns någon tillhands och kan lappa ihop en något, efter bästa förmåga.

Nåväl, när hon kom hem igen, gjorde hon en utställning ("Bodil Edenhagen. We live togehter in a photograph in time"), enbart med foton som hade med mig att göra. 2008.
Det känns roligt och spännande att man befunnits vara ett viktigt objekt. Ingen Top Model status direkt, men himla kul trots allt.

http://wallpiece.blogspot.se/2012/01/blog-post_13.html

Om du klickar på bilderna i mitten på sidan, blir de något förstorade.

Dessutom ser du här nedan hennes bilder från mail till mig.
Alla skavanker känns synliga...    ;)

Den andra bilden här under visar hur jag rullar ut den Jättestora bilden, som jag köpte av henne. Många pengar, visst, men det var ju för häftigt. Knepigt nog, tycker jag, fanns bilden ute till försäljning via en kosthall, men inte köper man väl en bild av en främmande människa på det viset, eller...

Hon hade planer på att köra en Van upp till Luleå, då när hon kom, men kunde inte det pga att hon blivit påkörd några år tidigare och med nöd och näppe överlevt. Nu var hennes ena ben skadat, och det hade blviit för komplicerat att gorma i en van. Men hon hade planerat att drapera bilden av mig på sidan av bilen. DET hade varit häftigt värre, om jag fått åka med ända från Antwerpen till Luleå. Gissa vad folk skulle ha undrat.

Jag hade gärna köpt den där trasiga bilden också, men den skulle hon ju ställa ut.
Nu blir det ett väldigt roligt minne att då och då tänka tillbaka på. "Kapelltavlan" ligger hoprullad i mitt vardagsrum i väntan på en ordentlig upphängning. Någon gång ska den upp på väggen, och kanske kan den få fungera som bårtäcke när sista svepningen lagts tillrätta. Det vore verkligen annorlunda och snudd på "festligt".
Men nu blir det natta...
En "gammal goding" fyller år

Jodå, så kan man kanske säga, eller, jag vet inte...
Men min "gamla" konfirmandpräst börjar bli till åren.
Konstigt nog ser han likadan ut som han gjorde för ca 33 år sedan.
Samma glimt i ögonvrån och härliga skratt.
Jag hoppas att han får en fin dag, i morgon, den 20 mars.

Jag klurar redan på nästa grattiskort till en herre på "P" igen, fast en annan.  :)

Alltid lika roligt med beställningar.

Ha det fint därute i vårvädret.

Tack för besöket - Titta gärna in fler gånger!Peter fyller 30 år

Ja, så har jag gjort en till beställning klar.
Skönt att vara ledig från jobbet en fredag.  :)
Extra stort blev det, i det närmaste stående A4.
Washitejp, embossning, blommor och bling, trots att det är en herre.
Men som ni ser blev det en randig skjorta och lila slips.
"P" stämplade jag i svart och embossade med Clear embossing, för att få glansen. "30" samma sak förutom att jag stämplade siffrorna med genomskinlig stämpel, för att behålla den lila färgen.
Jag känner mig nöjd. Lär knappast ända något nu. Gjorde först inte "30", men ville ha med det trots allt.
Man vet ju inte vad beställaren vill kunna skriva själv.
Gillar ni får ni gärna höra av er.
Tack för besöket och välkommen åter.
Nåväl...ta det lugnt i helgen.Påskkort

Ja, suget blev till slut för stort. Hade en viss idé om ett kort, men det blev något annat, dck liknande tanken. Valde grönt för växandet som snart tar fart i naturen och hoppeligen i själens dunkla vrår.
Här finns både påskharen, min favoritkyckling i två färgställningar, flickan med äggkorgen och Bibeln, soluppgång och korset. Det mesta som går att få ut av påsken med andra ord.

Hoppas att ni tycker om det ni ser och kolla vad haren ser förvånad ut, och spana in min ururururgulliga kyckling...

Ha det fint och må gott, var ni än befinner er.


Stampin Up <3

Blev stressad i torsdags då jag skulle se ett program på tvn, så jag glömde bort detaljer på Påskkuverten, därför kommer de bilderna igen med det lilla extra.
OCH - Äntligen fick jag mina efterlängtade Stampin Up prylar. Alfred hade med sig dem hem från Elina.
Jag har provat färgerna som syns på bild med bokstavstämplarna. Några bokstäver liknar varandra i stil men alls inte alla. Jag försökte mig att göra prickar till Å Ä Ö, men ska försöka att göra lite bättre längre fram. Skulle vilja få till en ring till Å också.

Har sett Melodifestivalen och nu börjar det bli dags att sova.
Ha det fint!


Påskkuvert x 2

Trots att man borde ha lagt sig, ville jag prova ett nytt kort som jag såg idag på nätet.

Kul vikning som ger två kuvert som sitter ihop. Ingen tejp behövs, bara ett snöre.

Valde rosa/orange/vitt papper. Lite fräckt som påskkort. De ursöta kycklingarna fick vara med.
Min personliga stämpel döljs av chokladen.
Håll till godo och tack för titten.
Natti natti...Grattis Bibbi!

Jahapp, så har ett till år gått till ända och ett nytt tar sin början. Tänk, det händer ju faktiskt varje dag för den som fyller år.  :)
Nu är det syrrans tur, som blir 51 år den 7 mars.
Förra året gjorde jag ett kort till henne utan mall. Jag såg ett jätteläckert kort på en blogg, och trasslade med att räkna ut hur det var gjort. I år blir det en enklare variant med en Willow Tree ängel på bild. Det syns inte på bilden, men jag målade lite random med embossingpenna och la på lite guld i håret på flickan.
Hoppas att både hon och ni gillar.

Tack för titten!

Grattis Oskar!

Min äldsta systerson, Oskar tog körkort för en liten tid sedan.
Nu i helgen och rent av nyss, gjorde jag färdigt ett kort till honom.
Jag har två riktigt fina gamla stämpelbilar från Tim Holtz som jag ville använda. Kom på att skriva ett roligt rim till honom. Har skrivit bättre och min handstil är verkligen tråkig...men han är 19 år, så han är nog van vid mosters handstil vid det här laget.

Annars tycker jag att kortet är fint.   :)

Använde två sorter Washitejp. De liknar sårtejp som man blir omplåstrad med när man lämnar t.ex. ett blodprov. Tunn vit tejp, lite papperskänsla. Jag har hur som helst köpt på mig en hel del rullar på rea, i olika storlekar, färger och mönster. Första gången jag använder dem.
Lite bling tyckte jag var på sin plats, till ett annars ganska blekt kort. Bland annat på resevrhjulet på kortets framsida...

Tack för titten.
Vill du beställa, så hör av dig till mig.

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0