Äntligen Alfred!

Jaa, Äntligen har jag fått uppvakta min son Alfred efter att han fyllde 22 år den 6 maj.
Då var han på resande fot, närmare bestämt i Frankrike. Sedan skulle vi passa ihop med min pappa som också var med och uppvaktade honom.
 
När jag var i Budapest för några år sedan...ganska många när jag tänker efter, så köpte jag en Rubks kub till honom. Alfred var en klurig och uppmärksam kille och det har han inte vuxit ifrån, så när jag såg en video på youtube av "Mixed up craft", så visste jag att det här skulle bli del av hans present från mig.
 
Och Jaadå...han uppskattade den. Dock noterade han genast att jag byggt asken fel...Samma färg kan nämligen aldrig vara på mittenrutan på flera sidor samtidigt, vilket jag inte alls tänkte på när jag limmade.
Typiskt Alfred att se sånt. 😍
 
Framifrån kuben
 
Ena sidan och här finns ett av felen. 
 
Ovanifrån, locket, är sidan helt löst. 
 
Här finns det andra felet...
 
Gul dublett i mitten...
 
Röd dublett i mitten...
 
Dublett av Birgit Nilsson.
Alfred har oftast jeans, varför den fina stansen och stämplarna från Stanpin Up kom väl till pass inne i locket. De fick utgöra fickan för pengarna och samtidigt utgöra "kortet". Blingstenar istället för nitar.
 
För bildens skull fyllde jag med hemmavarande godis, men det byttes ut till mer Alfredvänligt gotta efter att jag hade tid att handla.
 
Alfred pekar ut ett av felen med färgerna. 😅

Kära fina Motta!

Min fina moster Gunnel, i dagligt tal kallad Motta, alltsedan sin äldre syster inte kunde säga moster, när hon var liten, utan sa motta, fyllde 80 år den 2 maj. 
Jag har gjort en ask som exploderar när man lyfter på locket...eller, ja, det kallas för Exploding box på engelska.
Jag valde vackra papper från Slöjddetaljer med liljekonvaljer som huvudtema med vissa andra vackra milda motiv som tillägg.
Jag uppvaktade henne idag, med asken och ett olivträd med tillhörande zinkkruka, som kändes gammeldags. det rliga var att på hennes utealtan stod två lådor i samma färg, gammeldagsa i stilen, som nog varit gamla oljetråg trodde hon. de passade väldigt väl tillsammans. Vi fick någon timme tillsammans med gamla minnen och skapade lite nya. Det är många kusiner och tremänningar som alla avhandlades på ett eller annat sätt.
Med mig hem fick jag två blomsterlökar av blå blommor...och det ska bli spännande att se vad det blir för blommor när de växer upp. Dessutom en påse med några blålila underbara små blommor och även vita små rackare. Alla ska de få plats i min lilla lilla trädgård.
 
Men nu till asken...håll i hatten, för det är Många bilder!
 
Locket på asken, där månaden var förtryckt fick en tvåa för att visa födelsedagen. Små Förgätmigej närmast kameran. Rosa band med liten ögla som handtag.
 
Asken framifrån med små fina tags från Magnolia. Det rosa bandet kommer från Stampin Up.
 
Insidan av locket rymmer hälsningen från mig och syrran med fmailjer - Totalt 8 personer. Små blå bling och genomskinliga glittriga vattendroppar i blommorna - Förgätmigej. Svalorna påminner mig om min barndom och Backsvalorna nära mormor, där Gunnel växte upp.
 
Här har asken "exploderat" och det översta lagret är helt synligt.
 
Mitten har en stomme med plats för ett stort värmeljus. Liljekonvaljer med en utstansad bild som fick ligga i värmeljuset. Lite bling... Självklart ska man inte elda ljuset i asken.
 
Den övre fliken med konvaljer och tuplaner och lite bling.
 
Till höger finns dessa vackra blommor och fjärilar. Bling - självklart!
 
Till vänster ligger en tändsticksask med rosa band. Det var attans så svårt att få till en skarp närbild...men några kommer på slutet.
 
Nertill finns ännu fler konvaljer och bling.
 
När man lyfter på översta flikarna runt om asken så finns plats för hälsningar. På någon bild kan man se dessa, men två av dem, med mina minnen fotade jag inte med text. :) Här går plattan i grönt. Undesidan av översta plattan har ett vackert rutmönster av små blommor som alla går i gröna nyanser.
 
Här ett blått tema.
 
Nästa flik...
 
Och så sista...Kolla den underbara lilla kissen som sover på fönsterbänken. <3
 
Här syns ena hälsningen.
 
Och en annan...Här är samma kisse igen
 
När man lyfter på andra lagret flikar hittar man på dess undersida små fickor för Trisslotter. Fin tag från Magnolia. Dessvärre vann Motta ingenting. :(
 
Söta små sparvar vaktar den här lotten. Här syns sista lagret av flikar med blått rutmönster av små blommor, som är samma papper som på utsidan av asken.
 
En till flik med "Lycka till!" Tags från Magnolia.
 
Sista fickan med lott.
 
Mycket gamla tändstickor - ett arv efter min mamma och Mottas enda syster.
 
Närbild av tändsticksasken.
 
Bling - javisst...

Ett halvt sekel!

Annika tar ytterligare ett steg in i historien, då hon fyller 50 år idag.
Jag fyllde 50 för några år sedan och det var i särklass det roliagste firandet någonsin. Inte ett dugg storslaget men trevliga gäster förgyllde både festen och åldrandet. Jag hoppas att Annika också känner det så.
 
Här är hennes kort, från sin svärfar och svärmor.
 
Kortet är 15 cm högt. Ramen med kartan komemr från Graphis 45 om jag inte tar  helt fel. 

Tre lager Big Ben limmade på varandra som fick sticka ut ovanpå kartan. Två biljettstansar på sniskan.          De ligger på limkuddar. Dessvärre skrev jag fel datum och fick göra en ny, vilket visas på sista bilden.

Lite på håll...

Annika har rest en del och det är ett av hennes intressen. Passtämplar, resväskor och lite "filmisar" från andra länder fick pryda insidan.

Grattis textade jag på en mindre biljett. Filmisarna inkade jag lätt rosa, samma färg som resväskorna målades med, och därefter sandpapprade jag dem lätt, för att ge en gammeldags sliten look.

Här är den rätta biljetten. "Annika 50 år" Jag maskerade datumet i passtämpeln och textade för hand dit hennes födelsedatum - 3 Maj 1968.

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0