Äntligen Alfreds kort!

Min son, Alfred konfirmerades i augusti. Jag gjorde då ett tri-fold-kort till honom, som du sett formen på i tidigare inlägg. NU har jag äntligen fått fota av det och vill gärna visa det.
Kristinas scrapbooking, naturligtvis i södra Sverige, tog hem lite papper med kristna motiv, då jag efterfrågade det. Köpte några olika, varav ett med kors i olika storlekar. Jag valde det allra största till framsidan av kortet.
Det mörggröna skrynkliga papperet som syns under, är en kvarleva från en scrapbookingvinst i Moore 2004.
I min favoritaffär Michaels, hade de en pysseldag med en utlottning av en korg scraps mm. värt 75 dollar. Gissa vem som vann...   :D  :D  :D 
Det smala bokmärket med bilden av Franciscus var för högt för själva stomme till kortet, så jag lät det sticka upp ovanför kortet, då jag inte ville förstöra det. På baksidan (Som inte syns på bilderna) finns ett litet märke följde med asken med korset, där Vatikanens emblem syns. Ville gärna ha med det någonstans och det blev en kul liten detalj.
Det lilla "T", längst ner till höger, är inte ett "T", utan ett Franciscuskors, som jag köpte i Vatikanen när jag var där i Maj. Jag la hans silverkors på papperet och ritade runt, för att sedan klippa. Så det är verkligen Alfreds kors i kortet. Inte alls traditionellt, men oerhört vackert. Det har sina anor från munken Francicsus. Han fick efter mycket tjat, envishet och uthållighet bilda en liten strikt orden med påvens välsignelse. Påven drömde om en liten man som stöttade upp en hel stor katedral, och när han insåg att denne lille man i drömmen var Franciscus, gav han med sig.  :)

Nåväl, här kommer fotona. Håll till godo.

Tack för att du tittade in - Kom gärna tillbaka!

God natt...

Lär dig att göra ett kort!

Ja, nu har julen till hälften passerat och jag har slappat och städat i min verkstad.
Så hände det sig att en områdeskollega halkade och föll så illa att hon fick hjärnskakning igår. Jag har gjort ett Krya-på-dig-kort, som jag passar på att visa steg för steg, så att du som läser bloggen kan göra själv.
Modellen har du sett förr på bloggen i olika utföranden.
Visst, det tar en stund och man kan utrusta sig med tålamod, eller om man inte är lika petig som jag, så går det bra med en mindre portion av både tålamod och tid.

Först - välj ut matchande papper. En stomme (cardstock) enfärgat, sedan fyller du på med olika mönstrade.
Jag hade tänkt att sätta lite dekorationer, men då det var så mycket blommor, uteslöt jag detta. Hittade en otroligt söt stämpel, som jag inte kunde låta bli att använda. På sista bilden syns fjärilar som flyger uppåt i svagt orange. De två liggande panelerna uppe och nere i mittenpartiet hör ihop mönstermässigt. Jag tycker om att synkronisera mina papper i möjligaste mån. Det kan syrran se i sitt julkort om hon tittar noga på bladen med de röda bären. De är noga matchade, trots att det inte behövdes.  (:D Fniss...)

Nåväl: Nu till uppgiften:

Jo, en sak till...på stämpeln står det:
Flyg dit vingarna tar dig, istället för att falla platt till marken. Kommer från Skogstokiga.

Jag tror att min vän kommer att kunna se det komiska i det, dessutom passar de flygande fjärilarna in där.

Jag hoppas att du tycker om kortet. Kommentera gärna eller fråga.

Natti natti...


Skär till 15x30 cm

Skåra (biga) med ett trubbigt verktyg vid: 5, 10, 20 och 25 cm tvärs över papperet.


Mät ut 4 cm in från vardera långsida och skär längsgående snitt mellan skårorna på 5 och 25 cm.


Vik sedan berg och dal enligt bilden. Tryck till med ett mjukt verktyg på vikningarna, så att kortet håller sig nere.


Välj sedan ut vilka papper du vill ha på dina "paneler", och räkna bort 2-3mm per sida från vart och ett av utrymmena. På mittenpanelerna har jag gjort dubbla lager och i mitten också en trippel.


Innan du klistrar kan du färga in alla kanter, både på basen och alla små paneler.
Jag använder stämpelfärger - Distress Ink - som är underbara. Skulle kunna köpa alla färger, men det skulle bli för kostsamt. Har färgat in Alla kanter på kortet, utom de gröna panelerna.


Om du vill sätta fast någon extra dekoration, är det läge att göra det innan du fäster panelerna till basen.
Jag använder ofta små kuddar i olika tjocklekar för att få lite extra dimension på korten. Så också i detta kort i mittenpanelerna.Överkurs är att göra en gördel eller bälte för att hålla ihop kortet. Mät ut en pappersremsa som du viker runt kortet och låter gå ca 2 cm omlott på baksidan. Dekorera  gördeln och limma ihop skarvarna. Trä runt kortet.

Hoppas att du har förstått. Men fråga gärna annars.

Julafton

Vem har tid att sitta vid sin dator på självaste julafton?
Tja...Jag har det.
Efter en lugn morgon och förmiddag fick jag besök. Sedan avlades brukligt kyrkbesök och efter det vankades det julmiddag. Bäst var mina köttbullar.  :)

I kyrkan fick jag en oerhört söt, enkel, smart och lattjo liten pryl. Kolla in teet. Köpt på Willys, Fair Trade-märkt och både billigt ca 13:-/20 påsar thé, och supergott.
Bild visas längre ner i bloggen.
Tänk vad människor är kluriga att komma på fiffiga saker. Väskhängare fick min syster för två jular sedan, för hon är alltid rädd om sina väskor och vill inte lägga dem på golvet.
Men den här hängaren tar liksom lite Priset tycker jag.  ;)

Så en bild på pappas hemgjorda gelégodisar. Hans omdöme var att de var milda i smaken!  (?) För att forma dem använde jag samma kultång som till köttbullarna.  :)

På väg in, när jag kom hem från kyrkan var jag bara tvungen att fotografera utomhus. Visserligen bara en enda bild, men vilken en sen.
I går, den 23 december 2011 regnade det. Idag har det varit minusgrader och ganska halt, trots sand och grus.
Men trots att vi fått snö, syns barmarken mest överallt.

Så till sist en annan julklapp, denna gång från min dotter Elina i USA.
Den var för läcker och rolig, och jag kan ana att samma kollega som gav mig den fiffiga lilla prylen kommer att känna en visst stygn av avund. Hon älskar rött och röda skor äger hon ett par, som verkligen inte går av för hackor.
Ha det gott ellesammans och en fortsatt välsignad jul.
Glöm inte att Julglädjen hittar du inte under granen, utan i ditt hjärta.

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0