Äntligen Alfreds kort!

Min son, Alfred konfirmerades i augusti. Jag gjorde då ett tri-fold-kort till honom, som du sett formen på i tidigare inlägg. NU har jag äntligen fått fota av det och vill gärna visa det.
Kristinas scrapbooking, naturligtvis i södra Sverige, tog hem lite papper med kristna motiv, då jag efterfrågade det. Köpte några olika, varav ett med kors i olika storlekar. Jag valde det allra största till framsidan av kortet.
Det mörggröna skrynkliga papperet som syns under, är en kvarleva från en scrapbookingvinst i Moore 2004.
I min favoritaffär Michaels, hade de en pysseldag med en utlottning av en korg scraps mm. värt 75 dollar. Gissa vem som vann...   :D  :D  :D 
Det smala bokmärket med bilden av Franciscus var för högt för själva stomme till kortet, så jag lät det sticka upp ovanför kortet, då jag inte ville förstöra det. På baksidan (Som inte syns på bilderna) finns ett litet märke följde med asken med korset, där Vatikanens emblem syns. Ville gärna ha med det någonstans och det blev en kul liten detalj.
Det lilla "T", längst ner till höger, är inte ett "T", utan ett Franciscuskors, som jag köpte i Vatikanen när jag var där i Maj. Jag la hans silverkors på papperet och ritade runt, för att sedan klippa. Så det är verkligen Alfreds kors i kortet. Inte alls traditionellt, men oerhört vackert. Det har sina anor från munken Francicsus. Han fick efter mycket tjat, envishet och uthållighet bilda en liten strikt orden med påvens välsignelse. Påven drömde om en liten man som stöttade upp en hel stor katedral, och när han insåg att denne lille man i drömmen var Franciscus, gav han med sig.  :)

Nåväl, här kommer fotona. Håll till godo.

Tack för att du tittade in - Kom gärna tillbaka!

God natt...

Lär dig att göra ett kort!

Ja, nu har julen till hälften passerat och jag har slappat och städat i min verkstad.
Så hände det sig att en områdeskollega halkade och föll så illa att hon fick hjärnskakning igår. Jag har gjort ett Krya-på-dig-kort, som jag passar på att visa steg för steg, så att du som läser bloggen kan göra själv.
Modellen har du sett förr på bloggen i olika utföranden.
Visst, det tar en stund och man kan utrusta sig med tålamod, eller om man inte är lika petig som jag, så går det bra med en mindre portion av både tålamod och tid.

Först - välj ut matchande papper. En stomme (cardstock) enfärgat, sedan fyller du på med olika mönstrade.
Jag hade tänkt att sätta lite dekorationer, men då det var så mycket blommor, uteslöt jag detta. Hittade en otroligt söt stämpel, som jag inte kunde låta bli att använda. På sista bilden syns fjärilar som flyger uppåt i svagt orange. De två liggande panelerna uppe och nere i mittenpartiet hör ihop mönstermässigt. Jag tycker om att synkronisera mina papper i möjligaste mån. Det kan syrran se i sitt julkort om hon tittar noga på bladen med de röda bären. De är noga matchade, trots att det inte behövdes.  (:D Fniss...)

Nåväl: Nu till uppgiften:

Jo, en sak till...på stämpeln står det:
Flyg dit vingarna tar dig, istället för att falla platt till marken. Kommer från Skogstokiga.

Jag tror att min vän kommer att kunna se det komiska i det, dessutom passar de flygande fjärilarna in där.

Jag hoppas att du tycker om kortet. Kommentera gärna eller fråga.

Natti natti...


Skär till 15x30 cm

Skåra (biga) med ett trubbigt verktyg vid: 5, 10, 20 och 25 cm tvärs över papperet.


Mät ut 4 cm in från vardera långsida och skär längsgående snitt mellan skårorna på 5 och 25 cm.


Vik sedan berg och dal enligt bilden. Tryck till med ett mjukt verktyg på vikningarna, så att kortet håller sig nere.


Välj sedan ut vilka papper du vill ha på dina "paneler", och räkna bort 2-3mm per sida från vart och ett av utrymmena. På mittenpanelerna har jag gjort dubbla lager och i mitten också en trippel.


Innan du klistrar kan du färga in alla kanter, både på basen och alla små paneler.
Jag använder stämpelfärger - Distress Ink - som är underbara. Skulle kunna köpa alla färger, men det skulle bli för kostsamt. Har färgat in Alla kanter på kortet, utom de gröna panelerna.


Om du vill sätta fast någon extra dekoration, är det läge att göra det innan du fäster panelerna till basen.
Jag använder ofta små kuddar i olika tjocklekar för att få lite extra dimension på korten. Så också i detta kort i mittenpanelerna.Överkurs är att göra en gördel eller bälte för att hålla ihop kortet. Mät ut en pappersremsa som du viker runt kortet och låter gå ca 2 cm omlott på baksidan. Dekorera  gördeln och limma ihop skarvarna. Trä runt kortet.

Hoppas att du har förstått. Men fråga gärna annars.

Julafton

Vem har tid att sitta vid sin dator på självaste julafton?
Tja...Jag har det.
Efter en lugn morgon och förmiddag fick jag besök. Sedan avlades brukligt kyrkbesök och efter det vankades det julmiddag. Bäst var mina köttbullar.  :)

I kyrkan fick jag en oerhört söt, enkel, smart och lattjo liten pryl. Kolla in teet. Köpt på Willys, Fair Trade-märkt och både billigt ca 13:-/20 påsar thé, och supergott.
Bild visas längre ner i bloggen.
Tänk vad människor är kluriga att komma på fiffiga saker. Väskhängare fick min syster för två jular sedan, för hon är alltid rädd om sina väskor och vill inte lägga dem på golvet.
Men den här hängaren tar liksom lite Priset tycker jag.  ;)

Så en bild på pappas hemgjorda gelégodisar. Hans omdöme var att de var milda i smaken!  (?) För att forma dem använde jag samma kultång som till köttbullarna.  :)

På väg in, när jag kom hem från kyrkan var jag bara tvungen att fotografera utomhus. Visserligen bara en enda bild, men vilken en sen.
I går, den 23 december 2011 regnade det. Idag har det varit minusgrader och ganska halt, trots sand och grus.
Men trots att vi fått snö, syns barmarken mest överallt.

Så till sist en annan julklapp, denna gång från min dotter Elina i USA.
Den var för läcker och rolig, och jag kan ana att samma kollega som gav mig den fiffiga lilla prylen kommer att känna en visst stygn av avund. Hon älskar rött och röda skor äger hon ett par, som verkligen inte går av för hackor.
Ha det gott ellesammans och en fortsatt välsignad jul.
Glöm inte att Julglädjen hittar du inte under granen, utan i ditt hjärta.

Dan före dan

Dagen började bra. Jag steg upp runt åtta. Gjorde fint på toa och forsatte inåt hallen, rummet och köket. Stekte mer köttbullar. Först en laddning på 800 gram färs till mig, sedan lika mycket till pappa, som varken tål gluten eller laktos. Jag fick trevligt främmande som jag utbytte julklapp med. Hemgjord senap i en ljuslykta gav jag bort. En stark senap, eftersom jag satte till ren chili på tub. Mums!
Själv fick jag en bok och små pumlor från 50-talet.

Sedan ringde telefonen just när jag skulle baka en rulltårta. Min väninna från USA - Ellen ringde, och som vanligt när vi pratar blir det länge. Drygt två timmar rann förbi. Man kan ju undra vad två kvinnor i yngre medelåldern kan ha att prata om i två timmar. Tja, allt ifrån jobb, familj och bekymmer till fniss och glada skratt. Kanske har vi turen och Gud på vår sida, så att vi får träffas till sommaren.

Jag beställde tidigare idag blommor till Eleonora och Kenth, som en julhälsning, och Eleonora ringde under mitt tvåtimmarssamtal för att tacka. Hon sa att de var väldigt fina.
Sedan blev det dags för Bingolotto, som jag egentligen aldrig brukar spela, förutom när jag är i Märsta en söndagkväll. Men nu var det läge. Tyvärr ingen vinst. Hoppas att Eleonora, Kenth med sällskap klarade sig bättre.

Så återstår det väl bara att önska God Jul, så här två dagar i förväg. För Julen är ju en händelse som hör ihop med Juldagen. Men det är det nog inte så många som tänker på. I morgon blir det en tur till kyrkan, där jag och en kollega ska sjunga tillsammans. Sedan lite julmat med pappa.

I väntan på julen visar jag köttbullarnas resa från bunken till avsvalning på spisen. Jag har kommit för mig att lägga färsen i en stor bunke och finfördela den något. Sedan blandar jag grädde, ägg, potatis och kryddor i en annan bunke. Gör alltid efter mamas recept på julkryddning - året om. Mums!! Slår ihop alltsammans och blandar med en ballongvisp i metall. Det är busenkelt att röra ihop allt med en sådan. Bra fördelat och lättblandat. Det finns dock ett aber, och det är att färsfettet vill på att tvinna sig runt metalltrådarna, och blir därför något krångliga att ta bort. Men det är ju en smal sak i alla fall. För att forma min köttbullar, använder jag en liten skopa med urgröpare. Det är perfekt i storlek och jag behöver inte rulla med händerna och kladda eller grisa. Ett vattenglas som jag doppar i emellanåt, så faller de ut fint. Ett extra plus är att de blir porösa och fina. Okej, inte helt klotrunda, men vaddå - det var länge sedan jag slutade att vara hispig över utseendet på det jag bakar eller lagar. Brukarde väga degen...fast det gör jag fortfarande ibland...osv.
Jag har sedan många år med boende i lägenhet eller hus med usla fläktar och eller ingen köksdörr, lärt mig läxan att steka alla mat i ugnen i den mån det är möjligt. Trots det blir det matlukt som sprider sig. 

Hoppas att ni njuter av tillvaron då och då under julen. Jag ska då i alla fall försöka jag. Lite pyssel och omorganisering i Röda Rummet. (Rentvättstation inkl. strykbräda, lager av en del av Elinas prylar, lite bibliotek samt inte så lite pysselverkstad. Allt på ca 12m2). Ja, ni fattar nog...

Med önskan om en välsignad jul till er alla...Steg-för-steg kommer...

God morgon,
så här i stressens tidevarv tar jag det ganska lugnt ändå. Man blir väl klokare med åren antar jag. men det var inte det jag ville säga här och nu, utan att jag har fått efterfrågan på att visa hur jag gör mina kort, så jga tänkte under juldagarna ta lite tid och fotografera steg-för-steg bilder, så att alla kan göra de korten, eller variationer på dem. har ni något särskilt önskemål på något av de kort som jag gjort tidigare, eller kanske väskan, så kommentera på bloggen, så kan jag lägga upp sådana bilder.
Ha det gott idag, och ta det lugnt!

Lilla Bodilla 

Det drar sig mot påsk...öhh...

Det lackar mot jul, borde jag väl skriva förstås, men jag tog ny sats i kväll och gjorde ett påskkort. Pion Design, som finns i Sunderbyn säljer Pysselgummans underbara papper, och framsidan på kortet var en av hennes bilder. Men jag har haft tur och hittat några riktigt söta stämplar på hantverksmässan med kristet motiv. Naturligtvis var jag bara Tvungen att slå till. Flickan  håller i en korg med påskägg, och en Bibel. Den som ser noga kan se att det står "Holy Bible" på boken.  :D Duvan stämplade jag halvvägs in på ovalen, vilket gav en effekt, eftersom den är fastsatt med limpuffar.
Kycklingen som jag stämplat på baksidan är så himla söt att jag fortfarande ler när jag tänker på den. Den ser nästan lite förvånad ut.  :D

Jag provade en ny teknik, men i liten skala. Framsidan på kortet har en plastfilm, som är konvex - alltså buktar utåt. Det skyddar kortet, särskilt om man vill dekorera med en hoper blommor eller annat som tar plats utåt från kortet. Nu gjorde inte jag så, men ville ändå prova. Riktigt kul - det här kommer jag definitivt att göra om.
Jag hoppas att ni tycker om kortet. Nu tror ni säkert att det går i påskens glada klatschiga färger - men inte då. Milda ljusa färger. Insidans papper är bara limmat i ryggen, vilket gör att de sticker lite upp från pärmen och ger en lite extra dimension. Vill man kan man ju skriva någon där, i skymundan. Hälsningen ska jag skriva i ovalen med korset.

Tack för att ni tittar in här. Kommentera gärna.
Ser ni något speciellt på en av bilderna....     ;)

Vill ni beställa kort så går det ypperligt. Lämna en kommentar så kan vi maila med varandra.

Ha det fint och sov gott!

Ett sista julkort...

Ja, jag hade ett kvar att göra, och det går i ljuvt rosa. Det kanske passar extra bra, för mamman tycker om rosa och den lilla familjen består av mamma, pappa och en liten tös. Den noggranne ser att jag faktiskt lyckats med konststycket att skriva rakt.   :D  :D  :D
Den underbara familjebilden på framsidan hittade jag på en webbsida och Elina köpte den till mig i USA och postade den hit till mig. Underbara unge!
Hoppas att det hinner fram i tid. Lägger på lådan i morgon.

Go kväll!

Men hur trist som helst!!!

Kommer hem från jobbet klockan 18, trött och hungrig. Skulle tända granen, men döm om min förvåning när jag ser att den ligger ner över rumsbordet. Min första tanke var ju att en massa pumlor gått sönder.  :(
Ringde Alfred och bad honom hjälpa mig. Kanske skulle man ha en sambo trots allt - bra att ha en stark man när granen ska ställas på plats...Nåväl, nAlfred kom ganska snabbt och under tiden klädde jag av alla pumlor som jag kom åt, och glittret. Två pumlor fick sätta livet till. En gammal orange kotte, tunt glas, så det var föga förvånande. Trist värre var att ena pumlan från OK gått i bitar. Med Guds hjälp och en tandpetare kanske man kan hyfsa till den. Tjockt glas och toppen är av, så kanske kanske kan man fila till den och göra en ny upphängare. Hängaren påminner om en liten ängel med rött huvud. Uppfylld av den helige Ande kanske...En prydnad för pingsten. Alltid något!
Håhåjaja - ledsen blir man ju en del. Trist att det måste vara en pumla som inte kan ersättas. Tur att det bara var glas. Men -  Det hade ju kunnat vara ens huvud som gick sönder också.
Passar på att visa bilder av förödelsen och också syrrans julkort, som trots att det ser ganska enkelt ut, tog tre timmar att pyssla ihop. Ängeln i silermetall är en Fair Tradeängel som säljs i fempack. genast när jag såg dem på jobbet, köpte jag en förpackning för att kunna pyssla något, som ett julkort. Det här julkortet är extra exclusivt, eftersom det är det enda med ett ornament av den sorten. Passar till syrran som jobbar aktivt med Fair Trade i Jönköping. Stämpeln med Blessing-ängeln fick jag av Elina och den har ni sett tidigare. Stämpeln med ett vacker "B" inhandladdes i Rom när jag var där i maj. Hade gärna köpt flera, men det hade blivit för dyrt tyvärr.
Nu ska jag kura ihop mig och ha ont i magen en stund, eftersom middagen blev på tok försenad och magen slog bakut.

Tack för titten!
Ha det fint!Pumlor!

Jag fick en förfrågan om att få se pumlor från Oklahoma, så jag provade fota igår, men jag är inte helt nöjd med bilderna. Det får dock duga så länge. Det blev några olika. Jag har en vacker vit också, men kortet blev riktigt dåligt och oskarpt, så den får vänta till en annan gång.
Sedan en annan fråga om GraceE. Jo, hon har suttit under granen, men den här har grova grenar så nära govlet att jag tror att hon inte så gärna klämmer sig in där. Jag får knappt plats med julklapparna.

Ha en god dag!

Kungsgran!

Såna där som jag bara hört talas om...nu äger jag en sån.
En Kungsgran alltså. Riktigt tjock och fin. 100:- dyrare än brungran, men de hade inte fått plats i bilen.  :D
Alfred och jag handlade, installerade granen och pyntade sedan. Jag köpte en ny toppstjärna förra året på rean som jag invigde nyss. Riktigt läcker i kraftiga guldtrådar. Den påminner om en solros till formen, fast med färre blad. Bilderna blev lite knepiga, första med blixt och då tappade jag helt mysfaktorn. Utan blixt fappade jag tyvärr skärpan. Suck...Ser nu i datorn att granen hamnat lite snett, så det blev till att åtgärda. Stjärnen syns inte heller, men kamerabatteriet måste laddas.
Nåväl, guldglitter och pumlor i alla möjliga färger och former. Mina vackra tunga glaspumlor från Oklahoma kunde äntligen hängas i granen utan rädsla för att de ska falla i golvet. Dock tappade jag en sån där gammal pumla i golvet, då jag försökte kränga på det för korta snöret på en gren. Kungsgranar har väldigt tjocka grenar, därav förödelsen.

Nu behövs bara en de putsning där jag tidigare julstädat, så är jag klar.

Ha en trevlig helg alla och tack för att ni tittade in på min blogg.Så blev det lite julbak till sist!

Jag måste erkänna att jag tvekade ett tag på om jag skulle baka något till julen, men avgjorde med Alfred att vi skulle baka trots allt. Igår blev det gelékarameller som jag tänkte ge till pappa, och hoppas att de blir fina. Man ska skära i bitar och rulla runt i socker innan servering. Jag har dock inte kommit på ännu hur jag ska förpacka dem på julafton, så att de inte klibbar ihop sig. Kanske provar jag med maizena eller potatismjöl på två stycken och ser hur det fungerar. Själva tillagningen var väldigt enkelt i alla fall.
Senap ska ges bort både till pappa och en god vän som tycker om stark senap. Jag hittade ett bra recept och adderade lite styrka på det. Mums!
Det blev tre längder med sffransbullar. En klassik fläta, som mamma alltid brukade göra, och så två med mandelsammefyllning, med enkel flätning. En av dem försökte att krypa ut från värmen, ser det ut som. Det syns något annat också på bilden - nämligen det faktum att jag borde skurat ugnen för ett tag sedan. Nåja, kanske finns det någon som ser bilden och tänker att det finns hopp för oss alla att bättra oss.
Bilden på det färdiggräddade brödet ser ganska mörk ut. I verkligheten ser de lite ljusare ut.
Sedan blir det en tur på stan inann jul för att köpa en gran också. Ska det vara gran, ska det vara en riktig tycker jag. Jag förstår att det inte gäller för alla, men för mig. När jag blir gammal och skröplig, om jag blir det, får det väl bli en liten bordsgran, som är enkel att hantera. Men en riktig får det nog bli i alla fall. Köpte faktiskt en plast för två år sedan, men lämnade tillbaka den redan dagen efter. Och kisse älskar julen också. Så fort som granen är på plats lägger hon sig och myser under den.  :) Men så är hon antagligen född under en också...
I morgon ska jag göra köttbullar. Förenklat vis, enligt min metod. Jag använder ett kuljärn från USA som både formar och gröper ur. OK, det blir inte klotrunda köttbullar, och så steker jag dem i ugnen. Med mammas julkryddning av kryddpeppar och timjan går de inte av för hackor.
Någon julkaka blir det väl dan före dopparedan.
Ha det fint och stressa inte.

Julklapp till pappa

Jag slog till och köpte en begagnad julklapp till pappa.
Jag kan både ana och "höra" hans ...äähhhhh...men han kan vara ganska tråkig och riktigt gammeldags.
Dock måste jag erkänna att han textar väldigt snyggt, så att han till och med skulle kunna göra sådana här gåvor själv och ge bort.

Det kan ju vara en ganska läcker dekoration på en öppen plats, men jag ser det som ett julkortställ eller brevställ mm.
Kanske ett ställe att sätta handlalappen?

Nu blir en sväng till posten och hämta Amerikapaket.   :D  :D  :D

Tack för besöket, ha det fint!

Elina och Mikes julkort.

Äntligen har julkorten kommit fram till Wellesley.  :)
Så nu kan ni också få se dem.
Hälsningen till Mike är inte med, men står skriven på framsidan, vid änglarna. Jag visar bara en bild här. resterande finns på inlägget som heter "I just had to" - den 10 oktober

Sov så gott, eller God morgon!
Vi skrivs...

Det kom ett julbrev!

Ja, inte var det Mors Julbrev, om någon av er minns dem. Jag minns hur vi alltid fick beställa ett sådant varje jul och så satt mamma, jag och syrran och pysslade vid köksbordet strax innan jul. Alltid var det lika fint och spännande. Så här i vuxen ålder har jag sett vad innehållet varit på senare år, och jag tycker att det bara är skräp, mer eller mindre. Undrar om mamma också tyckte så innerst inne, eller om det var bättre kvalitét när jag var barn.  :)

Nåväl, jag fick ett julbrev i tisdags. Riktigt gulligt av Kalle att skicka mig ett pussel, då han vet att jag tycker om att bygga pussel. Det söta lilla kortet härstammar från 50-talet, vilket passar, då ju även Kalle härstammar därifrån.  :D
Det hela rymdes i ett vanligt Sverigekuvert. Så ni förstår storleken på pusselbitarna.
Bygga det ska jag göra på julafton, eftersom jag inte fått tag i ett sånt där runt pussel från WHF.   :(

Korten som jag skickade lade jag ju obetänksamt i den röda jullådan, så därför har de inte kommit fram ännu. Borde slängt i den vanliga gula lådan istället...
Men nu drar sig klockan och det är dags för kudden att få en kompis.
Ha det fint och tack för att du tittade in.Som köpes :D

Det lönar sig att tjata. Jag fick till och med ett erkännande av Alfred, om att han var tacksam över att jag tjatat i kväll om att han skulle ringa runt och sälja lotter.  :)
Han var noga med att säga att jag Inte skulle få skriftligt på det, trots min begäran om detsamma.
Han hade 31 när han kom hit i kväll och nu har han bara 8 kvar att sälja. De andra är sålda på distans, förutom att jag lovat att köpa två förje 10:e som han säljer. Jag har alltså köpt fyra lotter, men tagit ut fem, då jag först vann 25:-, men då tog en ny lott. Sedan vann jag tillbaka 50:- som ju var insatsen på de andra två. Trist med så blygsam vinst för egen del, men för Alfred var det ju en mycket större vinst. Vinsten över att snart få tillbaka sin dator, ha nästan alla lotter sålda och klara biffen för laget. För att inte tala om vinsten över sig själv!
:D  :D  :D
Ibland känner man sig som en eldsprutande drake, men kvällens drabbning var intensiv men dock lugn och sansad.
En mycket nöjd gosse och en ännu nöjdare mamma, som sett förnuftet segra, om än motvilligt.
Bilden har Alfred ritat när han gick i åttan.

Olivkvistar

Runda bords förhandlingar med sonen. Suck, så envis en tonåring kan vara ibland. Det är bra att vara envis och "pigheaded" ibland, men om rätt saker. Han utkämpar ett krig med sin pappa, och naturligtvis vill han vinna kriget, men som det är nu förlorar inte bara kriget utan att slag fram tills dess. Kanske vinner både Alfred och jag den här kvällen. Jag har förhoppningar om det i alla fall.
Dessa förnicklade lotter som alltid ska säljas och en laptop - det är det som kriget handlar om, och svikna löften osv. Alfred spelar fotboll i LSK (Luleå Sport Klubb), och de måste sälja lotter till klubben. Alla lag måste betala till klubben, och i gengäld får de tillbaka i annan form. Träna på urfin konstgräsplan, tillgång till klubbhuset osv. Men det är ett trist jobb att dra runt och knacka dörr. Alla är ju inte heller försäljare av naturen.
Jag tipsade om att ringa runt till lite släktingar först och fråga, men han inhämtar kraft och ork på soffan, under en underbar Olivgrön filt från Rusta. Eleonora har en precis likadan. Jag såg den nere hos henne i höstas - därför sökte jag och hittade en likadan. Mums!

Kvällen är annars lugn och fridfull. Det är himla mysigt när han är här.  :)  :)  :)

Visar en del av brevskörden som puttades ner i lådan idag, och så ett julkort till Monta. Kuvertet är av kulören Televerksorange. Här i Sverige förknippar vi väl den färgen med Pensionskuvertet, vilket inte framkallar några positiva känslor hos mig i varje fall, men det vet ju inte Monta. Jag går en kurs nu utanför Umeå som handlar om att leda frivilliga. Tro det eller ej, men en av litteraturen som inhandlades var urtråkig och lika upphetsande som pensionsbrevet - och hade exakt samma färg.
Men till färgens försvar få man i alla fall säga att den är Pigg!   :D
Som synes kan man se att jag tillverkade en hel del kuvert själv. Jag lärde mig något viktigt. I fortsättningen ska jag försöka anpassa kortens storlek efter Sverigekuverten.  ;D
Bibbi...det stora röda är ditt!
Ha det fint tills nästa gång...Julkort på väg

Det drar ihop sig för att posta julkorten. Två ligger i gula lådan redan, men många väntar...ja, eller några i alla fall. Eftersom ett kort är till Elina och det andra till min syster, kan jag bara visa delar av dem. Jag vill ju att de ska få se det riktiga kortet innan fotona ligger ute. Men håll ut lite så kommer de snart på bloggen.
Så fick vi vinter till slut, och det med besked här uppe. Flera decimeter kramsnö. Satte mig på ändan när jag skulle gå till bilen idag, lyckligtvis slog jag mig inte. Fick sedan mer eller mindre skotta mig in i garaget.
Låg hemma hela dagen igår, fredag med huvudvärk, som tack o lov gav med sig. Men jag måste bita i det sura äpplet och skaffa mig en ny kudde. Misstänker att min gamla trotjänare - dunkudden - tjänat ut. Nacken får inget stöd och jag vaknar ofta på natten och är alldeles stel och får huvudvärk bara därför. Snyft...

Nåväl...allt har en ände sägs det ju, utom korven.

Jag visar här bilder på kissegumman, som hittat en ny mysplats i köket. Elina har fått ärva mammas gamla pianopall med plats för två personer. Nu står den i mitt kök och på den har jag lagt en underbar filt i ull, som jag fått av Eleonora i Märsta. Ett gammalt degtråg står ovanpå med diverse tomtar. På sidan av denna har nu GraceE hittat en plats. Ofta sitter hon vänd mot elementet och bara tittar. Kanske njuter hon av värmen därifrån. Hon har en knepig förmåga att krypa ihop i små utrymmen. Är det vanligt att katter gör så, eller är det bara min kisse som är knepig? Varje jul myser hon med stor förkärlek under granen, och är smart nog att Inte leka med dekorationerna som hänger i densamma. 
Till bilderna då...ligga bältet är till Elinas kort.
Nästa 2 bilder visar Baksidan på kortet till syrran, som faktiskt är "Fair Tradead"...    ;)
Hörni - Ha det fint, tills nästa gång, och tack för att ni tittade in.


Paket på väg!

Äntligen Fredag!
Jag är ledig och ska stöka med att hinna plocka upp i köket lite, göra ett första röj i skaparvrån, baka en kaka och hinna in till stan osv...
Lägga ett paket på lådan, ja, eller tjockt brev är väl mer rätt att säga. Något litet till Elina och henns värdfamilj. De får en julhandduk från Ekelunds väveri eller vad företaget nu heter. Jag köpte på Hantverksamässan i Arcus handduk och disktrasa. Trasan hade älgar som motiv och Elina har berättat att de har en pläd med liknanade älgar på, så jag tror att de kommer tat uppskatta trasan, varje gång de ska torka bordet.  :)

I går blåste det halv storm kändes det som. Regn, trots att det var 1 december. I och för sig saknar jag väl inte snön så himla mycket, men i alla fall.
I morgon är det Hertsö julmarknad med hantverk och lite underhållning i form av alla tärnor (röstningen är avslutad), jultallrik och massor med trevligt folk.

Men nu behövs andra halvan av frukosten, eftersom magen mullrar.
Till Elina vill jag säga:
Stort brev, men läs INTE innehållet innan du öppnar!!!
Det borde vara framme runt den 19-20 december, om tullen klassar det som ett paket, men det bör gå fortare tycker jag.

Ett extra tack till Mamma för hennes efterlämnade frimärken. Många har kommit väl till pass. <3
Ha det fint alla, och tack för att ni tittade in på Bloggen!Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0