Ludwig har firat sin första jul...

Eftersom hans något blygsamt äldre kusin fick en pumla av mig tidigare i december, fick även Ludwig en pumla. Dessa pumlor är alltså öppningsbara och jag har fått veta att båda innehöll små, av Ludwigs farmor handstickade babysockar :)
Hans går i vitt och har lite dekoration runt om.
 
 
Här hänger den fint i min egen gran. 
 
Närbilden visar färgerna - vitt, mintgrönt och babyblått.
 
"L" är embossat ett flertal varv för att ge lite tjocklek. 

Razmus är döpt!

Jo minsann, en liten gosse som föddes tidigare i början av vintern döptes förra veckan.
Dopet gick i grönt, som ju i kyrkans sfär står för växande, och växande i tron då.
Det passar ju för den lille gossen, som säkerligen kommer att bevista många kyrksamma begivenheter med sina föräldrar.
 
Kuvertet med ett slarvigt knutet band, då det ju skulle öppnas innan dopet av beställaren.
 
Och inne i kuvertet...
 
...den fina kortet. Det gröna temat går igen även om babypapperet går i ljusbrunt och blått. En fin duva får påminna oss om Anden (i pärlemor) som vi får i dopet. Det mörkgröna papperet är ett juligt ark med vita snöstjärnor på sig, vilket jag tyckte passade då det ju är december.
 
Tryggare kan ingen vara...Embossad ljuvlig ängel bakom texten, från SU. Psalmen är fin, men uj vilken jobbid stämpel att få rakt, eller så är det jag som är ur balans...snett, vint och krokigt. Detta var nog fjärde försöket...
 
Hälsningen på kortets insida rymmer ett fint Bibelord som passar när det handlar om barn. Bandet från SU.
 
Lite ljusa bling här och var.

Kalle går i pension...igen...

Kalle, som har varit Områdessamordnare för Hertsön, har under många år varit drivande i trivselverksamhet för barn, ungdomar och vuxna här på Hertsön. Han hade redan innan dess mångårig erfarenhet av att driva en förening. Mycket gott har hänt här under Kalles ledning, men nu ska han pensionera sig för gott...har gick i pension redan för ca 12 år sedan från sitt ordinarie arbete.
Nåväl, jag har gjort ett kort till honom och petade även ihop en sång till hans ära, som jag och Brita S sjöng igår vid jullunchen.
Håll till godo...
 
Här har jag samlat en del intressen och händelser som Kalle har och har varit med om och somliga uttryck som vi ofta hört honom säga. Alltifrån fotbollsintresset från barnsben, där Kalle tidigt fattade intresse för målvaktssysslan, till cykling, Mira och Karat som var två hundar som låg Kalle varmt om hjärtat. Han bor på Varvet och samlar på tomtar. Han har en mycket snygg HD, och han har fått Nobels fredspris då han gjorde FN-tjänst på Cypern under några års tid...osv...I mitten står det "Tack Kalle".
 
Framsidan, som går i blått, liksom klubben LSK.
 
Sången som jag diktade ihop om Kalles flitiga år hos oss på Hertsön. Tänk på melodin "Love me tender"...
 
Insidan av kortet...inte min snyggaste textning...tyvärr...
 
Jag köpte "Divine" - en choklad från The House of Fairtrade. Mycket god mörk choklad. Lite tunnare än vanligt och helgjuten med aningens smörkolasmak och chiliflingor som dekoration och smaksättning. Enligt uppgift smaskade han i sig den igår. :P 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0