Alla goda ting är tre...

För idag, ja eller inatt, fick vi tillbaka den timme som så nesligt stals från oss i våras.
Ordningen Är återställd!
 
Men de andra två tingen då?
Ja, idag har det varit dop av gossen Elliot, som fått vänta på sitt dop maa pandemin.
Hans mor och far slog dessutom till med vigsel, så då får jag ihop det till tre.
Här är dopkort och bröllopskort...
 
 
Elliots kort är ett sk "Pin wheel card" och har sålunda flera sidor. När man lägger i ett kuvert så blir det platt, men fälls sedan ut så att man kan se det från fyra olika håll, varför det blir många bilder.
 
I dopet får man Guds Ande som ofta visas som en duva i konsten, efter att Anden vid Jesu dop ha visat sig som en duva. Här kommer en ängel med duvan. Blommigt gråvitt band.
 
Korset, som visar var vi har vår trygghet och vårt hopp. Psalmen "Tryggare kan ingen vara" (248) stämplades på motstående sida. Mönstrat blått band och lite halvpärlor.
 
Nästa uppslag visar ett hjärta med texten "Jag älskar dig". Gud älskar oss och det både säger Han och visar bla genom att vi alltid har Honom vid vår sida som stöd och beskydd. Det är en gåva som det lilla barnet får ta emot. Det får förstås även ett äldre barn och vuxna som döper sig senare i livet också göra. Det är knappast ett ensidigt älskande, då vi kan hysa samma känslor för Gud. Bibeln berättar att vi går under Guds beskydd. Ps. 91.11.
 
En bön om välsignelse från mormor, morfar, morbröder och moster.
 
Just det här uppslaget med namnen och dopdatum ligger som förstasida när kortet tas ur kuvertet. 
 
Sköldar med "E".
 
 
 
Så till mammans och pappans kort då. Färgerna matchar i någon mån brudens linneklänning och blommor.
Kvisten som spirar växer sig upp till brud och brudgums initialer och får stå som bild för att det ska fortsätta att spira kärlek dem emellan.
Kortets insida som ser helt på knas ut pga fotoappen -_- innehåller hälsningen från hennes familj. En vacker höstig rosett och en mängd skimrande blings. Dessutom ligger en glittrande orange kant runt om.
 
Kuvertet med ett punchat ekollon i fem lager papper och ett lönnlöv i härligt glitter. Linnebandet fick vara övergången från kortets bas.
 
Närbild.
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0