Kati 50 år

Jag fick en beställning på ett 50-års kort.
Tyvärr gick inte alla önskemål att genomföra, som en text till framsidan. Beställaren får istället själv skriva inne i kortet. Eftersom kortet är 4x12", blir varje tredjedel ca 10 cm, och det önskade var 12 cm på bredden.
Jag gjorde därför något annat som jag hoppas ska uppskattas.

Jubilarens lillebror kom till vår lilla byskola när jag nog gick i fyran kanske. Otroligt söt liten gosse. Sammetsbruna ögon som glittrade. Jag tror nog att alla tjejer blev förtjusta. Inte så att jag nu blev stormkär, men han var både snäll, glad och söt. Som ett kinderägg - tre önskningar i en. Han umgicks nog hellre med oss tjejer än killarna. Han var ingen fena i fotboll. Minns att han en gång skulle skjuta på bollen, och bollen for lite missriktat iväg åt ett håll och skon flög åt ett annat.  :)  Dock dröjde det inte så länge innan de flyttade till Luleå och med det avståndet förlorades kontakten. Undrar just vad han pysslar med nu...
Nåväl, det var en hoper syskon i deras familj. Väldigt trevliga allihopa. Minns att vi fick lära oss att baka ett speciellt vansinnigt gott bröd, och en gång när vi bjöds på middag var det svampsoppa. Jag som inte åt svamp i så unga år, minns särskilt en svart svamp, skuren i trekanter. Den påminde mycket om finsk lakrits, som är så där fast till sin konsistens. Gott var det hur som helst! En kul kortlek hade de också, som jag bara minns svagt, men som jag köpte för några år sedan, trots att jag inte vet vad eller hur jag ska spela med den. Ä jag knäpp, eller ä jag knäpp??

Javäl, jag hoppas att Kati får en trevlig födelsedag.


Till kortet då.

Det går i rött och rosa, är vikt på tre och modellen känner ni igen från tidigare kort. Men den här gången har jag gjort det lite annorlunda, då man öppnar det på höjden, om ni fattar? Annars ser ni det på bilderna.
Stämplade Grattis, men det syns tyvärr lite dåligt. Ringen och "K" på framsidan är embossade med Clear embossing, som får det att blänka. Detsamma gäller Grattis och 50 på insidan. Tyvärr var det svårt att få det tydligt på bilderna.
Första gången som jag har provat att sätta små blommor, och jag känner mig nöjd faktiskt. Sprajade silver över dem, men suck - det ser lite grått ut. Gjorde en till manöver för att bättra på silvret, och använde min Precious Moments - Parfym från Oriflame med diamantpuder. Sprayade försiktigt på framsidorna.
Band om ett ljusrosa organzaband runt hela härligheten.
Jag laborerade en del med framsidan och gjorde om min ursprungsidé, eftersom jag ville ha "K-brickan" och rosorna på varsin sida om framsidorna när kortet öppnades, för att det inte skulle se naket ut på ena sidan.

Hoppas att ni tycker om det.
Tack för besöket - titta gärna in fler gånger.

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0