Sofia har middagsbjudning!

En dam vid namn Sofia fyller 30 år och har middagsbjudning nu ikväll, på skottdagen.
Jag har gjort ett kort till henne, och inspirationen fick jag från en grupp på facebook, via en dam...se vem efter sista bilden. Bloggen behagar hyssa med mig.

 

 
 
 
Kortets framsida när det ligger platt, tex i kuvertet.
 
Här är många delar sammanfogade. OM jag minns rätt stämplade och stansade jag ut 15 blommor av den ena sorten och ytterligare två av en sort och så en extra liten blomtuva. Dessa ligger lite omlott på bågen längs fram på kortet. Någar av dessa är "avstämplade" - alltså stämplade i samma färgbad en andra gång, och därför svagare i färgerna. Två små fjärilar med bling . Punch från Stampin Up, liksom stämplarna. Den rosa färgen kommer från CraftStash, Papercraft Society.
 
Jag stämplade tre staket som jag band ihop på mellandelen av kortet. Där har en stor fjäril med fyra diamanter landat och bakom den är ballongen med "30" fastknuten. En diamant i blomman uppe till vänster och i den lilla spretiga "buketten" strax nedanför satte jag lila/vinröda blings. En stor ballong svävar uppåt med hälsningen och namnet på födelsedagsbarnet. Båda ballongerna är stansade med punchar från SU, och ligger på dubbka limkuddar.
 
Jag stämplade grönt gräs med en stämpel jag har haft i många år, och inte minns varifrån den kommer. Jag klippte sedan fransar, likt grässtrån och klistrade fast unde staketet. Jag var klantig och snabb nog att tejpa fast den främre bågen först, vilket  gjorde resten av arbetet besvärligt, men ändå genomförbart. Här ser man hur kortet ställs upp.
 
Stommen viks inåt och framåt, som ett vanligt kort, medan mellandelen viks tvärtom. Den främsta delen är fäst i en mjuk båge.
 
Mörkbrunt kuvert och en stämplad blomma i tre lager, givetvis från Stampin Up, precis som bandet också kommer ifrån.

Lavonne Schwendeman, men jag gjorde Sofias kort något större.

Färgerna föll på brunt och rosa och så blommor och fjärilar.

Gilla ni, klicka gärna på Hjärtat elle skriv en kommentar.

 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0