Konfirmationskort på rätt dag!

Idag har det varit konfirmationsgudstjänst i Luleå domkyrka.
En annorlunda gudstjänst, eftersom anhöriga inte hade tillträde, utan fick se via live streaming...på grund av coronaeländet.
Hur som helst...Edward var en av alla 37 konfirmander och jag blev tillfrågad om att göra ett kort till honom. Så här blev det.
 
Kuvert med vackert grönt band och en bokstavsbricka.
 
Jag gav upp att få till den vita färgen. Kameran ville verkligen inte hjälpa mig. Jag älskar det här sättet att skriva "E". Brickan ligger på limkuddar.
 
Framsidan på kortet hade ett utstansat kors, så att man kan se metallkorset på insidan. "Edward" och dagens datum nere i hörnet. Svart linnepressat papper.
 
Embossad duva som ni sett förr, från SU. Duvan är ju en av Anden symbol och den hör ihop med konfirmation, likaväl som vid dopet.
 
Framsidan - också här ville kameran driva gäck med mig -_- Den vita lysande plattan är med andra ord platsen för den embossade duvan.
 
Bibelord på framsidans insida. Den gröna färgen valde jag utifrån en magnet som strax syns på bild.
 
Guds välsignelse önskas från kära familjemedlemmar. Elliot är bara dryga veckan gammal, så det passade väl att hans namn skrevs med en smalare penna ;) Korset skavde jag något, så att det ser lite begagnat ut. Jesus korsfästes knappast på att nyhugget kors heller. Liten grön linnetråd i öglan.
 
Kortets insida.
 
Magneten här köpte jag i USA för redan sex år sedan och jag tyckte att den passade in på kortet. "GOD" står med grön färg och i princip samma nyans som mitt färgade papper. :)
 
Båda insidorna på samma bild.

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0