Grattis Birgit!

Min storasyster fyller år den 7 mars. 52 år!
Jösses, vad tiden går.
Man inser att man själv blir till åren.
De gråa håren, som jag haft sedan jag var ca 3 år, blir nu allt fler, och hänger mer ihop med åldern.
Men det kommer andra ålderstecken, som rynkor runt ögonen, och på halsen! Urk...
Huden blir väl allmänt lite skrövlig både här och där förstås.
Och så de där småkrämporna, som man aldrig hinner ens ana, förrän de kastar sig över en. En lätt sträckning i jumsken när man promenerar, axeln som spänner till när man gör en oväntad vridning...ja, ni kanske fattar...
 
Nå, jag är ju hyfsat ung ännu, och är inte ett dugg rädd för att åldras. Har en liten bit kvar till 50, men minns också att när man var ung och kändisar fyllde år, kändes det så uppjagat på nåt vis.
Fast när mamma och pappa och en moster och morbror fyllde 40 år, ja, då var man ju ganska ung, och oj, vilka hyss de hade för sig. En bautasten inslaget i vitt papper med röd rosett, placerades bakom morbrors bil under natten, men hjälp någon typ av baklastare...hur de nu lyckades utan att väcka hela kvarteret. En flaggstång sattes upp på deras garagetak med en flagga.
När mina morbröder, tvillingar, fyllde 30 år, fick de en gris i present av fotbollslaget som de spelade med i.
De hade målat dit deras namn på den lille, och 30 år därtill.
Vi ungar tyckte att det var jätteroligt, och till julen slank den ner, i allas våra magar.
Mormor var nog mindre road av deras present, för det blev hon som fick ta hand om Nassen.
 
Men sånt där hör väl till att fylla jämnt, för en del. Tur kanske att syrran passerat den kritiska punkten.
När hon fyllde 50, eller ja, en tid därefter, firade hon med att gifta sig, och det är ju också en anledning att ha "kalas".
 
När hon fyllde 30, var hon uppe i Boden, där jag bodde då, och vi lurade iväg henne med ögonbindel ut på guppiga vägar och avkrokar, bara för att hamna ute på Bodens ridhus. Hon trodde att vi skulle åka skoter...  ;)
Nu fick hon en timmes ridlektion - Jodå, hon red mycket som ung. Nu visade det sig vara något bökigt bara att ta sig upp på hästryggen, och övningarna blev tuffare. Inte hålla i sig, rida barbacka, och hoppa...Ja, dagen efter kunde hon knappt gå.  ;)
 
När hon fyllde 40 överraskades hon ordentligt nere i Gränna. Först åkte mamma tåg ner och hälsade på. Dagen efter kom pappa med tåg, och ytterligare dagen på det, när hon fyllde år, kom jag och min familj nerresande med tåg. Jag köpte en juicepress och 40 apelsiner till henne...och så en liten clementin, då hon ju var på väg mot 41.
 
Stansat i Washington alfabet. Syrran har lite tid att vila, tycks det mig, så därför valde jag siffror med swung. Vi äger för övrigt stansarna gemensamt. Plattan med trädet härrör från en trevlig packe olivtvålar som jag köpte i julas på Åhléns. Den passade utmärkt här. Då den kändes lite naken, fick den lite bling på sig. 
Flickan med hjärtballongerna heter Jill, och jag älskar dessa små stämplar i den serien: Jack ´n Jill.
Inköpt i USA, och nu var det faktiskt premiär, trots att jag haft den ett tag. Jag stämplade med Versa Mark, och embossade i Copper. Samma embossing till "Gratulerar", och så hittade jag ett kopparfärgat papper, som passade som bakgrund. Den färgade lappen, var bara för att dölja texten.
 
Nåväl,
Grattis Birgit!
Hoppas att du får en fin dag!
 
 
 
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0