Grattis Ingela!

Tänk vad tiden går fort, och det vare sig man har roligt eller inte.
Men nu är det hur som helst dags för Ingela att fylla år igen, och jag har gjort ett kort som får spegla hur livet kan arta sig.
Det finns plats för både glädje och sorg i hjärtats kamrar.
Det svarta är med andra ord en gnutta sorg från livets skuggsida, som man oftast gömmer, men visar ibland och för några få. Ingela har en fantastisk förmåga att finnas nära vänner i sorg, då hon lyssnar, stöttar, hjälper och södjer andra.
Men mest är livet ljust och glatt och får spira och gro. Rosorna finns där, och doftar ikapp med Ingelas härliga leende, smittande skratt och lusten till Livet.
Så finns de där små rankorna som just spirar lite försiktigt och som vill omsluta hela hjärtat. De ligger löst limmade och visar att livet självt tar sig fram utan att vi kan göra något åt det, och inte minst spränger de gränser och växer lite lagomt utanför...Där finns också små små daggdroppar och alla delar tillsammans, så bär hjärtat livet igenom.
 
Hålet på kortets framsida får representera det faktum att vi både bär sorg, glädje och hemligheter mest inom oss, men att det mesta förr eller senare tittar fram. Men det som framträder mest, är det som doftar gott av kärlek och omsorg och ömsint godhet från Gud.
 
Så varmt Grattis Ingela. Jag hoppas att du får en riktigt fin dag, trots att du i år fyller år på skärtorsdagen.
 
 
 
 
Skrivplattan har jag för fotningen gömt under en kritvit lapp, men i verkligeheten är den av samma färg som den cremevita bottenplattan och har dessutom en aning guldkant, och vilket bedrövligt liv vi skulle ha om vi inte hade lite guldkant i tillvaron.
 

Lilla Bodilla

Crafts, scrapbooking, pictures and thoughts

RSS 2.0